Загроз застосувати ядерну зброю не було навіть за часів холодної війни - екс-глава НАТО

Загроз застосувати ядерну зброю не було навіть за часів холодної війни - екс-глава НАТО
Фото Reuters

Расмуссена бентежить, що політичне керівництво в Москві час від часу піднімає тему застосування ядерної зброї, причому в загрозливій манері

Колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен в інтерв'ю Die Presse розповів про те, що Росія занадто часто погрожує ядерною зброєю – він назвав таку тенденцію небезпечною.

«Загроз застосувати ядерну зброю не було навіть за часів холодної війни, за часів комуністичної диктатури. Мене бентежить, що політичне керівництво в Москві час від часу піднімає цю тему, причому в загрозливій манері», - сказав екс-глава НАТО. Він підкреслив, що альянс буде проводити ті вчення, які вважатиме за потрібне, щоб бути готовим до будь-яких можливих варіантів розвитку подій.

На думку колишнього генсека Північноатлантичного альянсу, який сьогодні попри невдоволення Москви консультує президента України Петра Порошенка, мінські домовленості щодо конфлікту на Україні близькі до провалу. «І все через російську агресію. Ми бачимо, як Росія мілітарізіруются Крим. Нещодавно були мобілізовані військові сили в Криму і вздовж українсько-російського кордону. При цьому Мінські угоди передбачають, що повний контроль над кордоном з Росією повинен знаходитися в руках Києва. Росія працює в протилежний від напрямку», - упевнений Расмуссен.

Крім того, екс-глава НАТО підкреслив: він не згоден з главою зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтером Штайнмайером, який піддав НАТО критиці за «брязкання зброєю»: «Ніхто зброєю не брязкав: були вжиті адекватні кроки із залякування всіх можливих супротивників, які можуть планувати атаку проти будь-якого члена альянсу» .

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: