Заходу час позбавитися ілюзій щодо повернення Путіна на шлях законності умовляннями,- Die Welt

Заходу час позбавитися ілюзій щодо повернення Путіна на шлях законності умовляннями,- Die Welt
Фото amn.com.ua

Захід повинен відповісти Путіну ефективним озброєнням і навчанням української армії, - німецьке видання

Вже давно російські війська здійснюють сумнівні переміщення поблизу кордону з Україною. Путін, схоже, планує водити Захід за носа, поки той відвернений на щось інше. І це відбувається не вперше, констатує Die Welt.

Президент РФ Володимир Путін пригрозив Україні «заходами у відповідь» після нібито спланованих Києвом спроб теракту в окупованому Росією Криму. «Все виглядає так, немов Путін за допомогою цієї показною пропаганди навколо явно сфабрикованої російськими спецслужбами змови готує новий акт військової агресії або навіть широкомасштабне вторгнення на територію України», - прогнозує видання.

«Можна нескінченно довго міркувати про ту безпардонність, з якої кремлівський господар звинувачує Україну в «терорі», в той час як сам одну частину її території окупував, а на інший потурає сваволі злочинних банд сепаратистів, розмістивши свої війська. Вже давно на кордоні з Україною помічені сумнівні пересування російських військ. Крім того, всі це вписується в тактику Путіна водити за ніс Захід в той момент, коли політики або насолоджуються літнім відпочинком, або відвернені на значущі міжнародні події», - йдеться у статті.

Наказ напасти на Грузію Путін віддав в серпні 2008-го, коли впливові західні політики відпочивали на пляжах або розслаблялися відпочинку в горах. Анексія Криму припала на останні дні Олімпіади в Сочі 2014 року, де під російським прапором виступали суцільно накачані допінгом атлети. «За допомогою своєї військової кампанії в Сирії, більше схожою на геноцид, він [Путін] не дає заіржавіти російської військової машині», - йдеться в статті.

Захід досі не дав рішучу відсіч путінським військовим злочинам і його політиці агресивного політичного шантажу. Президент Туреччини Ердоган ризикнув вказати Путіну на межі дозволеного, збивши російський бомбардувальник, який порушив повітряний простір Туреччини. І що ми бачимо? Йому довелося їхати на уклін до Кремля. Так чому б Путіну не продовжувати в тому ж дусі?», - обурюється видання.

«Зараз саме час струсити з себе залишки порожніх мрій і ілюзій щодо того, що Путіна можна вмовляннями повернути на шлях миру і законності. Захід повинен всіма силами і на всіх рівнях підтримати Україну. І тут показана як жорстка і чітка дипломатія, так і ефективне озброєння і навчання української армії», - резюмує видання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: