Закарпатська депутатка заявила, що угорців в Україні утискають «фашистськими методами»

Закарпатська депутатка заявила, що угорців в Україні утискають «фашистськими методами»
Депутатка Закарпатської обласної ради Ілдіка Орос 

Орос розкритикувала український закон про освіту та подякувала уряду Угорщині за «політичну підтримку»

Ректорка Закарпатського угорського інституту імені Ф.Ракоці ІІ та депутатка Закарпатської обласної ради Ілдіка Орос напередодні, 23 жовтня, на мітингу біля Будинку Терору в рамках відзначення річниці антирадянської революції 1956 року заявила, що в Українці «угорців утискають за фашистстькими методами». Як інформує провладне угорське видання Hirado, «комуністичні та фашистські методи діють сьогодні, особливо в Україні», пише mukachevo.net

«Нинішні події в Україні нагадують події 100-150 літньої давнини, протягом яких відбувалися переслідування євреїв. Закарпатських угорців хочуть звинуватити у кризі економічно-політичного стану в Україні. Останні роки регулярними стали на телеканалах програми, які порочать угорців та викривляють суспільну думку. Постійно плюндруються пам’ятники, пам’ятні дошки, нашу історію переписують. У містах проходять факельні ходи з молодиками, у яких закриті обличчя. У мережі інтернет на одному з сайтів виклали «список смерті», а на сайті парламенту збирають підписи щоб поставити у порядок денний постанову про виселення угорців з України», - заявила закарпатська депутатка.

За інтереси закарпатських угорців ніде в світі не протестували, лише в Угорщині, сказала вона, додавши: «Одна лише Угорщина стоїть біля нас, дякуємо Угорщино».

Орос також заявила, що проти угорців чинять провокації, які останнім часом збільшилися. Як приклад ректорка-депутатка згадала, про новий закон України про освіту, який на її думку «суперечить міжнародним нормам».

Чиновниця також подякувала уряду Угорщині за «економічну, соціальну, культурну допомогу та політичну підтримку».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: