Закупівлю нових сухпайків для армії повинно розслідувати НАБУ - нардеп

Закупівлю нових сухпайків для армії повинно розслідувати НАБУ - нардеп

Питання пайків буде розглядати парламентський Комітеті з питань Нацбезпеки і оборони, заявив Семенченко

Придбання Міністерством оборони «сухих пайків» з низькою калорійністю на тендері «під одного учасника» буде розглянуто на найближчому засіданні Комітету Верховної Ради з питань Національної безпеки і оборони. Про це заявив перший заступник голови Комітету Семен Семенченко.

«Що стосується пайків, то чим більше фірм буде допущено до проведення тендеру, тим більше можливостей, щоб співвідношення ціни і якості було оптимальним. Але поки не працює покарання, у нас тут не буде наведено порядок. Я думаю, питання пайків ми будемо розглядати на Комітеті з питань Нацбезпеки і оборони. Якщо його не буде на порядку денному, то поставимо в розділі різне і офіційно висловимо свою думку з цього приводу», - заявив Семенченко.

За його словами, профільний парламентський комітет надходить безліч повідомлень про корупцію на закупівлях в Міністерстві оборони, проте із-за бездіяльності військової прокуратури, звернення депутатів не доходять до суду, пишуть Українські новини.

«За два роки ні один запит, який ми направили від Комітету Нацбезпеки і оборони у військову прокуратуру про порушення, наприклад, у питаннях займистою тканини, закупівель берців, живлення – не дійшов до суду, не був розслідуваний. На жаль, відбувається саботаж в органах військової прокуратури. Параліч і імпотенція головної військової прокуратури – це живильне середовище для нової корупції в армії», - зазначив депутат.

Він додав, що зловживання чиновників Міноборони при закупівлі нових сухих пайків необхідно передати для розслідувань в НАБУ.

«Я думаю, потрібно буде в обхід непрацюючої військової прокуратури віддати на розгляд Національного антикорупційного бюро. Тому що там, судячи з усього, є складова як раз для НАБУ – сума колосальна буде. Я думаю, якщо вона проведе розслідування, та факти підтвердяться, то набагато більше шансів, що винні будуть покарані, а військовослужбовці в підсумку отримають нормальну кількість сухпайків з нормальною калорійністю. Тому що, коли на третьому році війни волонтери раніше годують армію – це не правильно», - резюмував Семенченко.

Як повідомлялося, міністр оборони Степан Полторак презентував нові пайки, які повинні прийти на зміну існуючим. Однак ЗМІ повідомили, що технічні умови для сухих пайків були прописані під одного виробника, а їх вартість майже вдвічі перевищує вартість існуючого харчування. При цьому в нових пайках відсутні вимоги до складу та якості їжі, що несе небезпеку для здоров'я військовослужбовців, а так само знижена калорійність їжі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: