«Замінування» виборчої дільниці на Прикарпатті – неправдиве. Поліція шукає зловмисника

«Замінування» виборчої дільниці на Прикарпатті – неправдиве. Поліція шукає зловмисника
Унаслідок «мінування» в ОВК № 87 на Прикарпатті тимчасово припинявся підрахунок голосів
Фото: Поліція Івано-Франківської області

Невідомий повідомив про замінування адмінбудинку в місті Надвірна, у якій наразі розташована ОВК № 87

Правоохоронці Івано-Франківщини обстежили приміщення в місті Надвірна, де розташовується Окружна виборча комісія № 87, а також прилеглу територію, і не виявили жодних вибухонебезпечних чи підозрілих предметів. Про це інформує пресслужба Нацполіції в Івано-Франківській області.

За цим фактом порушено кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України. Поліція шукає особу, яка повідомила неправдиву інформацію про замінування.

За офіційним повідомленням правоохоронців, 30 березня о 01:42 на стаціонарний телефон чергової частини обласної поліції зателефонував невідомий і повідомив про замінування адмінбудинку в місті Надвірна, у якій наразі розташована ОВК № 87.

За вказаною адресою працювали спеціалісти-вибухотехніки, кінологи зі службовою собакою, експерти-криміналісти і слідчо-оперативна група Надвірнянського відділу поліції.

Членів державної виборчої комісії вивели на вулицю, а представники ОВК, кілька спостерігачів і представники кандидатів залишились у приміщенні.

Також стало відомо, що окружна виборча комісія округу № 87 відправила на повторний підрахунок бюлетені із 14 дільничних виборчих комісії. Причиною такого рішення стала фіксація пошкодження цілісності упаковки бюлетенів.

Нагадаємо, 28 березня у 87-му виборчому окрузі відбулися проміжні вибори у Верховну Раду. У трійку лідерів тут вийшли Василь Вірастюк від партії «Слуга народу», Руслан Кошулинський від ВО «Свобода» й Олександр Шевченко – «За майбутнє».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: