Затриманий у Монако російський мільярдер втік до Москви

Затриманий у Монако російський мільярдер втік до Москви
Російському бізнесмену Риболовлєву пред'явили звинувачення в корупції

Справу проти російського олігарха відкрито за фактами корупції

Російський мільярдер Дмитро Риболовлєв після звільнення з поліції у Монако відлетів до Москви.

Про це повідомляє «Інтерфакс».

Представника Риболовлєва - Дмитро Чечкін зазначив, що Риболовлєв звільнений не під заставу чи підписку про невиїзд, а під умову судового контролю.

«Йому не заборонено залишати Монако і він не обмежений у переміщеннях», - сказав Чечкін.

Він також не став коментувати, чи надовго бізнесмен приїхав до Москви і чи має намір повертатися назад до Монако.

Раніше повідомлялося, що російського бізнесмена Дмитра Риболовлєва, президента футбольного клубу «Монако», взяли під варту за запитом прокуратури Монако. На віллі бізнесмена в Монако «Бель Епок» були проведені обшуки.

Справу проти російського олігарха відкрито за фактами «корупції», «надання активного і пасивного впливу» та співучасті в цих злочинах.

Риболовлєва підозрюють у фінансових махінаціях, в тому числі, пов'язаних з вкладенням коштів в «Монако» в обхід системи fair play. Глава голландської компанії AIM Бернард де Роос нібито уклав угоду з Риболовлєвим, яка допомагала вкладати кошти в футбольний клуб в обхід правил фінансового fair play. Контракт був укладений у 2014 році. Де Роос обіцяв принести «Монако» 1,4 мільярда євро протягом 10 років, тобто десятикратне збільшення доходу. Кошти при цьому повинні були бути повернуті компанії.

Окрім Риболовлєва, звинувачення висунуті дружині і сину екс-міністра юстиції Монако Філіпа Нарміно, а також адвокату Тетяні Бершеді.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: