Зеленський призначив свого радника першим заступником секретаря РНБО

Зеленський призначив свого радника першим заступником секретаря РНБО
До недавнього часу Руслан Демченко був радником президента Зеленського

Дипломат був радником двох останніх президентів

Президент Володимир Зеленський призначив Руслана Демченка першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Відповідний указ було розміщено на сайті президента.

«Призначити Демченка Руслана Михайловича першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України»,- йдеться в указі № 228/2020.

Іншим указом Зеленський звільнив Руслана Демченка з посади радника президента України.

Між іншим, сьогодні в ЗМІ з'явилася інформація, що Руслан Демченко захворів на коронавірус

До недавнього часу Демченко був радником президента Зеленського. Він займається «мінським процесом» і звільненням заручників, утримуваних Росією. За інформацією ZN.UA, за наполяганням Єрмака і Демченко Київ у рамках проведених обмінів «утримуваних осіб» передає російській стороні засуджених за тероризм і державну зраду. Натомість українська сторона отримує не тільки заручників, затриманих окупаційною владою на території «ДНР/ЛНР» за проукраїнську позицію, але і людей, що здійснювали кримінальні злочини і билися в рядах проросійських бойовиків.

Руслан Демченко в часи президента Віктора Ющенка працював в президентському апараті. За часів президента Віктора Януковича Демченко обіймав посаду першого заступника міністра закордонних справ України. У зовнішньополітичному відомстві він займався російський напрямок і брав участь у підготовці харківських угод. У часи президента Петра Порошенка Демченко був радником глави держави і працював разом з ним над документами «першого Мінська».

Оскільки в часи президентства Януковича Демченко працював першим заступником глави МЗС України, він підпадає під дію закону про люстрацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: