Землетрус у КНДР міг бути наслідком ядерного випробування

Землетрус у КНДР міг бути наслідком ядерного випробування

Осередок землетрусу залягав на північному сході Північної Кореї неподалік від військового полігону

Китайський сейсмологічний центр зафіксував землетрус магнітудою 3,4 на території Північної Кореї, повідомила китайська агенція «Сіньхуа». На думку сейсмологів, землетрус міг бути викликаний потужним вибухом через чергове випробування ядерної бомби в КНДР. Осередок землетрусу залягав на північному сході Північної Кореї неподалік від полігону, де 3 вересня було проведене попереднє ядерне випробування.

Інформацію про землетрус підтвердили і в Південній Кореї. Там повідомили, що підземні поштовхи магнітудою 3,0 сталися в КНДР в районі Кільчу, поруч з ядерним полігоном. При цьому південнокорейські сейсмологи не пов'язують землетрус з ядерними випробуваннями і його вважають природним явищем.

Нагадаємо, у своєму виступі на Генасамблеї ООН президент США Дональд Трамп, зокрема, заявив, що світова спільнота має «відкинути загрози суверенітету, які спостерігаються від України до Південнокитайського моря».

Також Трамп заявив про загрозу, яка йде від «маргінальних держав», надавши вкрай різкі оцінки Ірану та Північній Кореї. За його словами, якщо Пхеньян не згорне ядерні випробування, «США не матимуть іншого вибору, окрім як цілковито знищити Північну Корею».

Трамп підписав розпорядження, яке дозволить Сполученим Штатам розширювати санкції відносно Північної Кореї. Нові санкції торкнуться текстильної промисловості, рибальства, інформаційних технологій та обробної промисловості.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: