ЗМІ: Напередодні нового тендера щодо днопоглиблення «Южного» почалися обшуки в офісах компанії «Ян Де Нул Україна»

ЗМІ: Напередодні нового тендера щодо днопоглиблення «Южного» почалися обшуки в офісах компанії «Ян Де Нул Україна»
Порт «Южний»

Обшуки здійснюються офісі, а також за домашніми адресами і в особистих автомобілях керівництва компанії «Ян Де Нул Україна»

Наразі співробітники НАБУ проводять обшуки в офісі, а також за домашніми адресами і в особистих автомобілях керівництва компанії «Ян Де Нул Україна». Про це «Українським новинам» повідомили в прес-службі компанії.

«НАБУ вилучає всю документацію, електронні носії та комп'ютерну техніку», – заявили в прес-службі.

У компанії вважають, що обшуки пов'язані зі спробою заблокувати участь компанії в тендерах щодо днопоглиблення на суму в 2,5 млрд грн у порту «Южний». Тендер призначений на кінець грудня, через систему Prozzoro.

«Керівництво компанії розцінює це як тиск на компанію в переддень тендерів, з метою унеможливити участь компанії в тендерних процедурах, так як НАБУ вилучає оригінали всієї документації», - заявили в «Ян Де Нул Україна».

Як повідомлялося, у жовтні 2016 року компанія «Ян Де Нул Україна» виграла тендер на проведення днопоглиблювальних робіт у порту «Южний». Однак результати тендеру були оскаржені іншим учасником, після чого розгорівся конфлікт на рівні профільних міністерств.

Пізніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Адміністрації морських портів (МАПУ) скасувати тендер на реконструкцію морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського торговельного порту «Южний» (Одеська область) за старою процедурою і провести новий через систему електронних державних торгів ProZorro.

Компанія направила лист на ім'я прем'єра, в якому заявила, що вважає анулювання тендеру з реконструкції морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського торговельного порту «Южний» актом недружелюбності з боку українського уряду по відношенню до великої європейської промислової компанії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: