ЗМІ назвали скандальну причину висилки російських дипломатів з Греції

ЗМІ назвали скандальну причину висилки російських дипломатів з Греції

Російській владі дали час до п'ятниці, 13 липня, щоб вивезти двох дипломатів

Греція вирішила вислати двох російських дипломатів за звинуваченням у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди, яка має покласти край давній суперечці Греції з сусідньою Македонією.

Про це повідомляє AP з посиланням на джерела в грецькому уряді.

Висилка була підтверджена на наступний день після того, як НАТО офіційно запросилo Македонію приєднатися до військового альянсу до успішного завершення угоди про перейменування країни. Москва виступає проти будь-якого розширення НАТО, особливо якщо мова йде про держави, які Росія бачить у своїй сфері впливу.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас заявив грецьким журналістам у Брюсселі після того, як завершився саміт НАТО в четвер, 12 липня, що він «зобов'язаний захищати національний суверенітет» Греції, але при цьому не говорив про Росію або про висилання безпосередньо.

«Ми прагнемо до добрих стосунків з більшістю країн, а не тільки з сусідніми. Але ми вимагаємо, щоб усі країни поважали нашу міжнародну легітимність і національний суверенітет», - сказав Ціпрас.

В свою чергу, як повідомило джерело ЗМІ, російській владі дали час до п'ятниці, 13 липня, щоб вивезти двох дипломатів з Греції.

Раніше грецькі ЗМІ повідомили, що влада Греції вишле з країни двох російських дипломатів і заборонить в'їзд ще двом співробітникам дипвідомства.

За даними видання, росіян звинувачують у спробах втручання у внутрішні справи Греції і незаконних діях, які підривають національну безпеку країни. Також дипломатів підозрюють у зборі інформації та підкупі чиновників.

Також в ЗМІ було оприлюднене прізвище одного з росіян, яких вишлють  - Віктор Яковлєв.

В МЗС Росії заявили, що Росія дзеркально відповість на висилку своїх дипломатів із Греції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: