ЗМІ: У транспортному комітеті ВР вимагають зняти з Фаєрмарка депутатську недоторканність

ЗМІ: У транспортному комітеті ВР вимагають зняти з Фаєрмарка депутатську недоторканність
Сергій Фаєрмарк

Фаєрмарк може бути позбавлений депутатської недоторканності, якщо НАБУ доведе його причетність до корупційних схем в Адміністрації морських портів України

Депутат «Народного фронту» Сергій Фаєрмарк може бути позбавлений депутатської недоторканності, якщо НАБУ доведе його причетність до корупційних схем в Адміністрації морських портів України. Про це заявив член комітету Верховної Ради України з питань транспорту, нардеп від «Батьківщини» Сергій Євтушок, повідомляють «Подробиці».

«Ми (фракція «Батьківщини») точно будемо голосувати за зняття недоторканності. Тому що в Україні продовжують працювати клани, схеми, як і раніше, при злочинній владі. І тут не може бути прізвищ, політичного забарвлення», - підкреслив Сергій Євтушок.

Він також уточнив, що НАБУ доведеться подолати опір «Народного фронту», який може встати на захист свого однопартійця.

«Мені слабо віриться, що вистачить політичної волі у НАБУ і парламенту», - зазначає Євтушок.

«Подробиці» повідомляють, що Фаєрмарк, якого називають «смотрящим» за портовою галуззю, дійсно може користуватися захистом у фракції «Народного фронту».

«За спинами Фаєрмарка і Широкова (голова філії АМПУ порту «Южний». - Ред.) маячить тінь колег депутати з «Народного фронту». Схоже, зовсім не випадково колишній заступник міністра інфраструктури Володимир Шульмейстер заявив, що його знайомство з Фаєрмарком організував Максим Бурбак (голова фракції НФ. - Ред.) », - йдеться в статті.

Нагадаємо, 8 грудня детективи НАБУ провели обшуки у філії АМПУ порту «Южний», а також в офісі компанії «Ян де Нул Україна», яка виграла тендер на днопоглиблення в порту, запропонувавши найвищу ціну. В автомобілі одного з менеджерів компанії була виявлена «флешка» особистого фінансиста Фаєрмарка Олександра Лазанюка. На ній була знайдена оборотно-сальдова відомість по «корупційну ренту», а також скани документів, що підтверджують зв'язок Фаєрмарка з компанією «Ян де Нул Україна», який переміг на тендері за днопоглиблення в порту «Южний». Начальник філії АМПУ в порту «Южний» Максим Широков, якого називають «людиною Фаєрмарка», визнав перемогу «Ян де Нул Україна», хоча вартість її пропозиції була завищена на 90 млн грн.

Джерело: Українські новини

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: