ЗМІ: «Убитий» одеський адвокат живий: кілер і посередник затримані

ЗМІ: «Убитий» одеський адвокат живий: кілер і посередник затримані

Одеські ЗМІ повідомляють, що інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину.

Одеський адвокат Олександр Погорєлий, замах на якого мав відбутися вчора ввечері на вулиці Червоних Зір, живий. Інформація про загибель юриста спеціально поширювалася в рамках операції із затримання всіх причетних до підготовки злочину. Було сфабриковано і «місце вбивства», якого не було, повідомляє місцеве видання  «Думська».

Як повідомили джерела в правоохоронних органах, співробітники СБУ затримали кілерів зі зброєю в руках (вони пересувалися на машині з кримськими номерами). Також затриманий і посередник. Відомості про замовника вбивства з'являться найближчим часом.

Відомо, що він має тісні зв'язки в правоохоронних органах Одеської області - саме тому останні не тільки не залучалися до операції, але і не були поставлені про неї до відома. В результаті СБУшникам довелося мало не відганяти від місця подій слідчих і експертів.

Про підготовку замаху на Олександра Погорєлого в зв'язку з його діяльністю в курортному селищі Затока спецслужби дізналися ще на початку березня, тоді ж почалася розробка плану затримання кілера і замовника. 

Погорілий публічно звинуватив чиновників і наближених до них кримінальних осіб у розкраданні землі в селищі, махінаціях на виборах і шантажі естонського інвестора Марселя Віхманн. Юристи правового холдингу «Привілей», який очолює Погорєлий, проводили свої власні розслідування злочинної діяльності і ділилися цією інформацією як з правоохоронними органами, так і з журналістами.

За уточненою інформацією, операція була проведена співробітниками центрального апарату Національної поліції України під особистим контролем Хатіі Деканоїдзе.

Потрібно відзначити, що інформацію про загибель адвоката розповсюдила поліція  Одеської області. На офіційному сайті ГУНП в Одеській області повідомляється тільки про розстріл автомобіля і загибель правозахисника. Поліція ще досі не спростувала загибель відомого адвоката.

«Главком» приносить вибачення читачам за недостовірну інформацію, навмисно розповсюджену правоохоронцями. 

Нагадаємо, в березні Олександр Погорєлий провів прес-конференцію в агенстві "Главком", де зокрема розповів, як місцева влада Затоки Одеської області «вивела» з державної і комунальної власності 6 баз відпочинку і більше 4 га землі загальною вартістю понад $ 7 млн.

Запис прес-конференції можна переглянути тут: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: