Зроблено останній крок на шляху ратифікації Угоди про асоціацію Україна - ЄС

Зроблено останній крок на шляху ратифікації Угоди про асоціацію Україна - ЄС

В офіційному журналі ЄС опубліковано рішення Ради Євросоюзу про ухвалу Угоди про асоціацію з Україною

Рішення Ради Євросоюзу про остаточне завершення ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС опубліковано в Офіційному журналі Спільноти.

Це стало остаточним формальним кроком на шляху завершення ратифікації угоди з Україною з боку ЄС.

Нагадаємо, 11 липня Рада ЄС  схвалила Угоду про асоціацію з Україною. 

Угода запрацює в повному обсязі з 1 вересня.

Зазначимо, останнім перешкодою для реалізації УА України з ЄС була ратифікація документа Нідерландами. У квітні 2016 року в Нідерландах відбувся референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію. Близько 61% населення країни висловилися проти ратифікації УА, за проголосували лише 38%. Незважаючи на результати референдуму (він носив рекомендаційний характер), більшість депутатів парламенту Нідерландів (75 проти 71) відхилили скасування угоди Україна-ЄС.

У лютому цього року нижня палата парламенту Нідерландів проголосувала за ратифікацію Угоди. А 30 травня сенат Нідерландів остаточно підтримав Угоду.

Нагадаємо, 31 травня Кабінет міністрів України прийняв рішення про створення системи відстеження у відкритому доступі виконання УА між Україною та Європейським союзом.

«Оскільки Угода дуже складне, це, дійсно, такий амбіційний документ, який ми сьогодні з колегами розробили спрощену процедуру планування, здійснення моніторингу й оцінки ефективності, результативності втілення в життя угоди», - заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: