Зустріч у Мінську: Україна вимагає ліквідації фейкових «ДНР» та «ЛНР»

Зустріч у Мінську: Україна вимагає ліквідації фейкових «ДНР» та «ЛНР»

Мова йде про скасування результатів псевдовиборів від 2 листопада 2014 р. на окупованій частині Донбасу

Україна не бачить можливості проведення виборів на території Донбасу, яка не контролюється українською владою, доки там присутня російська армія з величезною кількістю озброєння. Про це заявила українська сторона на сьогоднішній зустрічі в Мінську Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі, повідомила на своїй сторінці в FacebookДарка Оліфер, прес-секретар представника Україні в групі Леоніда Кучми.

«Проведення виборів на території, яка не контролюється українською владою, де присутні 40-тисячне угруповання іноземних військ і величезна кількість озброєнь, не представляється можливим», - зазначила вона.

«Окремо Україна ставить питання скасування фейкових квазідержавних структур, які були створені в ОРДЛО з 2014 р. Зокрема, мова йде про скасування результатів псевдовиборів від 2 листопада 2014 р.», - повідомила Оліфер.
Вона додала, що гуманітарна підгрупа сьогодні не збиралася, оскільки 26 жовтня координатор від ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріш перебуває з робочою поїздкою на непідконтрольній Україні частині Донбасу, де запланована його зустріч з українськими заручниками. «Під час засідання Тристоронньої контактної групи Леонід Кучма особливо звернув увагу на необхідність розблокування процесу звільнення людей, а також допуску експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста в ОРДЛО, тим більше, що блок гуманітарних питань був важливою складовою зустрічі лідерів країн Нормандської четвірки в Берліні. В порушення цих домовленостей представники МКЧХ сьогодні не були допущені до заручників в ОРДЛО», - розповіла Оліфер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: