Зустріч у Нормандському форматі президент анонсував після спаду епідемії коронавірусу

Зустріч у Нормандському форматі президент анонсував після спаду епідемії коронавірусу

Зеленський нагадав, що завдяки зустрічам у «нормандському форматі» відбулися три обміни полоненими, внаслідок яких в Україну повернулися 135 осіб

Президент України Володимир Зеленський заявив, що зустріч з політичними радниками лідерів країн «нормандського формату» (Україна, Росія, Німеччина, Франція) має відбутися після спаду епідемії коронавірусу.

Про це глава держави заявив на пресконференції у Маріїнському палаці.

«Відразу після спаду Covid-19 у нас має бути зустріч в «нормандському форматі», - сказав він.

Зеленський нагадав, що завдяки зустрічам у «нормандському форматі» відбулися три обміни полоненими, внаслідок яких в Україну повернулися 135 осіб.

«Зараз говоримо вже з Російською Федерацією про можливий обмін після Covid. Чесно кажучи, я хочу, щоб ми, не звертаючи уваги на Covid, про це говорили, - про повернення наших політв'язнів, які перебувають в Росії або в тюрмах Криму. Тому є результат, він складається з людських життів», - додав він.

Також Зеленський нагадав, що було оновлено склад делегації України в Тристоронній контактній групі (ТКГ) із врегулювання ситуації на Донбасі (Україна - Організація з безпеки і співробітництва в Європі - Росія).

«Ми змогли показати, що люди, які є представниками ДНР / ЛНР і які перебувають вже 6 років на цих засіданнях мінської групи, що у деяких з них є російські паспорти, що вони там не можуть знайти, що там можуть знаходиться представники окупованих територій, але вони все повинні бути громадянами України», - сказав Президент.

Також Зеленський заявив, що не виключає інші способи повернення людей і територій.

«Мінський формат» - пріоритет, але ніхто не скасовує будь-які інші формати. Я готовий до будь-якого іншого формату, який може наблизити нас до кінця війни і повернення наших територій і людей. До будь-якого формату. Мені все одно. Нам потрібен результат», - додав він.

Нагадаємо, 5 квітня Зеленський затвердив новий склад делегації України у Тристоронній контактній групі.

У результаті останнього обміну полоненими 16 квітня Україна повернула з окупованих територій 20 громадян.

Як повідомлялось, зустріч президента із представниками ЗМІ проходить в річницю інавгурації Зеленського на посаду глави держави.

Пресконференція почалася з 10-хвилинним запізненням.

Журналістів на пресконференцію президента Володимира Зеленського пропускали виключно в масках і одноразових рукавичках.

П’ятеро людей проводять у Маріїнському парку, неподалік від місця, де президент Володимир Зеленський проведе пресконференцію, мовчазну акцію про «злиття» справи про вбивство виконувачки обов'язків керуючого справами мерії Херсона, антикорупційної активістки Катерини Гандзюк.

Напередодні пресконференції керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Володимир Зеленський має намір провести спілкування з представниками засобів масової інформації за підсумками першого року своєї роботи на посаді президента України.

Як повідомлялось, підготовка до пресконференції Зеленського почалася зі скандалуЖурналісти низки провідних українських ЗМІ заявили про те, що Офіс президента відмовив їм у акредитації. «Вперше за 10 років існування «Главкома», наших журналістів не акредитували на пресконференцію президента. Навіть при Януковичу пускали, хоч і не давали задати запитання. Але акредитовували. Що ж, це їх вибір. Ось так і організовується різними тимошенками-єрмаками «тепла ванна» Зеленського. Зрештою, і це пройде», – написав в Facebook керівник проєкту «Главком» Віктор Шлінчак.

Натомість потрапити на пресконференцію президента зможе «журналістка» Шарій.net.

Напередодні речниця президента Юлія Мендель наголосила, що жодних «теплих ванн» на пресконференцію не готували«Не сумніваюся, що завтра стане зрозуміло, що жодних «теплих ванн» Володимиру Олександровичу не готували. Як показав рекордний пресмарафон, шостий президент України готовий відповідати на всі питання навіть впродовж 14 годин», - зазначила Мендель.

Нагадаємо, 20 травня 2019 року відбулася інавгурація Зеленського.

З нагоди 100 днів президентства Зеленський провів 14-годинний пресмарафон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: