Звільнений з полону талібів канадець розповів про вбивство бойовиками своєї доньки

Звільнений з полону талібів канадець розповів про вбивство бойовиками своєї доньки

Подружжя Кейтлін Коулман і Джошуа Бойл були захоплені в полон в Афганістані в жовтні 2012 року

Канадець Джошуа Бойл, звільнений разом з сім'єю з полону в Пакистані, повідомив, що бойовики угруповання «Хаккані» вбили його дочку і згвалтували його дружину, Кейтлін Коулман. Текст про це він зачитав перед журналістам після прибуття в Канаду.

За словами Бойла, вбивство його дочки було помстою за його відмову погодитися на якусь пропозицію «Хаккані».Про що саме йшлося, він не сказав. Надалі, за словами чоловіка, один з бойовиків за участю свого начальника і під наглядом командира згвалтували його дружину.

«Нам буде дуже важливо зуміти створити для наших трьох дітей, що вижили, надійний притулок, будинок, і постаратися відшкодувати їм ту частину дитинства, яку вони втратили», - сказав він.

Бойл заявив, що в Афганістані він і Коулман «допомагали забутій меншості в світі - простим селянам у віддалених районах підконтрольних» Талібану «територій, де жодне НКО або уряд не можуть надати необхідну допомогу».

Подружжя Кейтлін Коулман і Джошуа Бойл були захоплені в полон в Афганістані в жовтні 2012 року. Бойовики угруповання «Хаккані» утримували їх в полоні в Пакистані п'ять років - в жовтні 2017 року пакистанським військовим вдалося їх звільнити під час перевезення на інше місце. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: