З'явилося відео падаючої восьмитонної китайської космічної станції

З'явилося відео падаючої восьмитонної китайської космічної станції
Днями на Землю може впасти 8-тонна космічна станція

Китайська космічна станція «Тянгун-1» впаде у проміжку між ранком 31 березня і полуднем 1 квітня

Китайська космічна станція «Тянгун-1» (Tiangong-1), згідно з прогнозом Європейського космічного агентства, зійде з орбіти і досягне атмосфери Землі у проміжку між ранком 31 березня і полуднем 1 квітня.

Окрім цього, радіолокаційний комплекс в Німеччині зміг зафіксувати обертання падаючої орбітальної станції. Вчені Фраунгоферского інституту високочастотної фізики та радіолокаційної техніки встановили, що швидкість обертання збільшилася до 2,2 градуса за секунду, що становить один оборот навколо своєї осі за 2 хвилини 43 секунди.

Єдина в світі зйомка орбітальної станції Китаю була проведена 27 березня.

Спостереження проводяться для того, щоб з’ясувати, чи залишається корпус станції неушкодженим або ж вона вже почала розпадатися на частини, а також щоб встановити швидкість і напрямок її обертання.

У зону можливого падіння уламків станції входять Португалія, Іспанія, Італія, Греція, Туреччина, території центральноазіатських республік (за винятком Казахстану), Китай, Японія, вся Африка, країни Азії, Океанії, Австралія, США, Мексика, країни Центральної і Південної Америки.

Нагадаємо, лабораторія Tiangong-1 («Тяньгун-1» або «Небесний палац»), яку Пекін запустив у 2011 році та описував як «сильний політичний символ» країни, вийшла з ладу у 2016 році. Після кількох місяців спекуляцій, офіційний Китай підтвердив втрату контролю над космічною станцією, а також те, що це може призвести до її падіння на Землю. Китайське космічне агентство інформувало ООН, що «Тяньгун-1» увійде в атмосферу Землі в період між жовтнем 2017 року та квітнем 2018 року. За весь час роботи «Тяньгун-1» відвідали шестеро космонавтів, у тому числі перша китайська жінка, яка побувала в космосі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: