Довгоочікуваний капітальний ремонт стартував в Будинку милосердя в Ананьївському районі

Довгоочікуваний капітальний ремонт стартував в Будинку милосердя в Ананьївському районі

Ради таким змінам, як персонал Будинку милосердя, так і його мешканці.

Довгоочікуваний капітальний ремонт стартував у відділенні стаціонарного нагляду для постійного або тимчасового проживання в селі Байтали Ананьївського району Одеської області.

З робочим візитом в Будинку милосердя побували в.о. глави Ананьївської райдержадміністрації Ганна Карпова, голова депутатської комісії з питань бюджету, фінансової діяльності та регуляторної політики Ананьївської райради Гаджи Магдієв і помічник народного депутата України Івана Фурсіна Максим Обод. Метою поїздки було ознайомлення з ходом проведення робіт і інспекція освоєння коштів державного бюджету.

Територіальний центр соціального обслуговування одиноких та престарілих громадян, який прийнято називати Будинком милосердя, потребував реконструкції та ремонті вже давно. Саме приміщення дісталося цій установі в спадок від колишньої сільської амбулаторії. Все, що вдалося зробити за рахунок коштів районного бюджету, це замінити старі вікна на енергозберігаючі, встановити нові двері і закупити духову шафу. Це дало можливість забезпечити збереження тепла в приміщенні і таким чином сприяти створенню більш комфортного температурного режиму.

Влітку 2017 року під час свого робочого візиту в Ананьївський район в цьому соціальному закладі побував депутат Верховної Ради Іван Фурсін. Після ознайомлення з умовами проживання та утримання мешканців Будинку милосердя парламентарій прийняв рішення про сприяння у виділенні коштів з держбюджету на проведення ремонту та реконструкції даного закладу.

«Люди, які все життя працювали на благо держави, віддали своє здоров'я, але в силу життєвих обставин потрапили в складне становище і змушені жити тут, повинні мати належні умови для цього. По відношенню до дітей і людям похилого віку визначається рівень соціальної можливості держави. Тому ми будемо робити все, що нам під силу, для того, щоб цей рівень був якомога кращим. Адже місцеві жителі чекають від держави конкретних дій - виділення коштів на вирішення цілої низки численних проблем, які на накопичуються роками «, - сказав, перебуваючи в Байтали, І.Фурсін.

За результатами робочої поїздки за сприяння І.Фурсіна постановою Кабінету міністрів України в перелік об'єктів, які потребують капіталовкладень, був включений і Будинок милосердя в Байтали. На його облаштування і ремонт було виділено майже півтора мільйона гривень.

Адресна цільова субвенція прийшла вчасно, але в силу ряду бюрократичних моментів ремонтні роботи вдалося розпочати лише тепер.

«Крім того, що тут будуть створені належні умови для тих, хто проживає, обслуговуючий персонал теж матиме можливість надавати свої послуги більш якісно і відповідно до норм і вимог, які стоять перед такими соціальними закладами. До того ж, ми маємо домовленості про зміні статусу закладу на міжрайонний і підпорядкування установи обласній раді. Такий підхід буде сприяти задоволенню потреб та інших районів Одеської області у визначенні відповідної категорії людей в це аведеніе, дасть додаткові робочі місця в сільській місцевості і сприятиме зняттю соціальної напруги», - сказав депутат райради Гаджи Магдієв.

У свою чергу в.о. глави Ананьївської РДА Ганна Карпова, маючи великий практичний досвід в роботі з категорією людей похилого віку та їх соціальним супроводом, детально обговорила з М.Ободом процес освоєння державної субвенції, терміни виконання робіт і перспективи подальшого облаштування умов для проживання пацієнтів і праці персоналу закладу.

«Тепер перед нами стоїть завдання в стислі терміни і якісно освоїти кошти, які за сприяння Івана Фурсіна вдалося залучити на облаштування цього об'єкта. Завдяки тому, що депутат багато уваги і часу приділяє роботі в окрузі, за останні роки за рахунок коштів державного бюджету в районі виконано великий обсяг робіт, серед яких установка водонапірної вежі, заміна вікон в навчальних закладах міста, прокладка водогону і тротуарів, заміна даху музею і даху Будинку культури в селі Гандрабури, ремонт в міській школі-ли цеє, облаштування території дошкільного закладу «Берізка» в селі Кохівка, закупівля комп'ютерної техніки для навчальних закладів району та інше. На даний момент - завершився ремонт частини приміщення дитячого відділення і приміщення, в якому облаштуватися відділення стоматології Центральної районної лікарні. Це майже 8 мільйонів гривень . Для аграрного району, де не розвинена промисловість, така допомога є неоціненною і, природно, сприяє його соціально-економічного розвитку. Такий підхід у виконанні депутатських повноважень значно сприяє в цілому розвитку територій, вселяє впевненість людей в майбутнє, а головне - створює належні умови для життя, навчання і лікування вже сьогодні», - зазначила А. Карпова.

Ради таким змінам, як персонал Будинку милосердя, так і його мешканці. Адже в недалекій перспективі тут під одним дахом будуть з'єднані житлові кімнати, харчоблок, пральня, сучасні санвузли та кімнати відпочинку, медичні кабінети і т.д.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: