Міська влада розповіла, як буде озеленювати Одесу

Міська влада розповіла, як буде озеленювати Одесу

В Одесі висадять 3725 квадратних метрів квітників і понад 600 дерев

Найближчим часом озеленювачі комунального підприємства «Міськзелентрест» планують приступити до робіт по висадці весенніков на міських клумбах. Квітами прикрасять всі райони Одеси.

У Київському районі буде висаджено 732 кв.м квітників, Малиновському районі - 459 кв. м, Суворовському районі - 422 кв.м і Приморському - 2112 кв.м. Клумби будуть складатися з маргариток, віола, селену і незабудок. Всього планують засадити квітами 3725 квадратних метрів.

Щорічно на території (14 тис.кв.м) тепличного господарства «Троянда», що належить КП «Міськзелентрест», вирощують близько 250 тисяч весенніков і 500-700 літників. В основному це квіти: петунії, бегонії, герані, цинерарія та сурфінії. У теплицях підприємства працюють 24 співробітника.

Також цієї весни планується продовжувати висадку дерев великого розміру в центральній частині Одеси. Всього будуть висаджені понад 600 молодих дерев: клени, ясени, каштани та акації.
Дані роботи були розпочаті ще в 2017 році. До настання холодів в минулому році озеленювачі підприємства виробили висадку 1953 дерев і 1913 кущів.
 
Крім того, КП «Міськзелентрест» веде активну роботу з громадськими організаціями. В рамках проекту «Громадський бюджет» був виконаний монтаж пристовбурних решіток навколо дерев по вул. Тираспольській та вул. Рішельєвській. Незабаром планується благоустрій скверів Макаренко і на 7-й Фонтана.

Виконання даних робіт знаходиться на постійному контролі першого віце-мера Одеси Анатолія Орловського.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: