«Київенерго» заявляє про багатомільярдну заборгованість населення за тепло

«Київенерго» заявляє про багатомільярдну заборгованість населення за тепло

За лютий «Київенерго» подало до суду 298 позовів про стягнення заборгованості на загальну суму понад 23,7 млн грн

Станом на 1 березня 2018 року заборгованість столичних споживачів теплової енергії перед ПАТ «Київенерго» збільшилась на 437 млн грн до 5,62 млрд грн. Найбільшу заборгованість за тепло, опалення і гарячу воду перед ПАТ «Київенерго» мають населення і ЖЕО столиці – 2,9 млрд грн (2,1 млрд грн за опалення, 800 млн грн за гарячу воду) та 826 млн грн відповідно. Про це повідомляє прес-служба «Київенерго».


1_01

Зазначається, що зросли й борги державного бюджету за опалення та гарячу воду. На 1 березня 2018 р. борг з компенсації пільг та субсидій за теплоенергію збільшився на 174,7 млн грн і досяг 1,1 млрд грн. Заборгованість організацій, які фінансуються з держбюджету, склала 191,2 млн грн.

2_03

Повідомляється, що найбільш критична ситуація з розрахунками населення та ЖЕО за опалення і гарячу воду в Шевченківському (502,8 млн грн) та Деснянському (434,2 млн грн) районах.

3_02

«ПАТ «Київенерго» застосовує усі передбачені чинним законодавством методи врегулювання заборгованості за спожиті клієнтами послуги. Зокрема, це претензійно-позовна робота. Якщо клієнт не реагує на попередження про заборгованість протягом 3-х місяців, його справа передається до суду. Після отримання рішення суду компанія звертається до виконавчої служби із заявою про його примусове виконання. Боржник також вноситься до Єдиного реєстру боржників, що ускладнює в подальшому оформлення угоди про продаж майна. Також виконавчою служби можуть застосовуватися інші обмеження – наприклад, заборона виїзду за кордон тощо», - інформують у «Київенерго».

Протягом лютого 2018 р. ПАТ «Київенерго» подало до суду 298 позовів про стягнення заборгованості за надані послуги з теплопостачання з клієнтів на загальну суму понад 23,7 млн грн (з фізичних осіб – 8,0 млн грн, юридичних – 15,7 млн грн) без урахування інфляції та 3% річної пені.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: