Трагедія у таборі «Вікторія»: потерпілими визнано 78 осіб

Трагедія у таборі «Вікторія»: потерпілими визнано 78 осіб

78 осіб, серед яких є діти, які перебували під час пожежі в згорілому будиночку, визнані потерпілими у справі Петроса Саркісяна. Але клопотання про визнання потерпілою керівника танцювального колективу «Адель» Тетяни Єгорової суд не задовольнив. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Центр правового моніторингу «Гідність».

Клопотання про визнання потерпілою керівника танцювального колективу «Адель» Тетяни Єгорової суд не задовольнив. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Центр правового моніторингу «Гідність».

За даними Центру правового моніторингу, в ході підготовчого засідання по директору згорілого табору «Вікторія» Петроса Саркисяну сторона звинувачення і адвокат потерпілої сторони оголосили відвід двом адвокатам захисту - Ігорю Карпову і Жанні Потапової.

Як виявилося, Карпов і Потапова раніше представляли інтереси також заступника Саркісяна Тетяни Ланина, яка в цій справі виступає як свідок, а також співробітників дитячого комплексу, до трагедії були у підпорядкуванні якого звинувачують в порушенні правил пожежної безпеки директора.

Після годинної перерви в нарадчій кімнаті суддя прийняв рішення відмовити в задоволенні клопотання в зв'язку з необгрунтованістю доказів.

Також в ході підготовчого засідання було розглянуто ще ряд клопотань, які стосувалися визнання художнього керівника ансамблю «Адель» Тетяни Єгорової потерпілої, об'єднання даної справи зі справами пожежних Леоніда Бондаря та Валерія Дьяченко, повернення обвинувального акта прокурору через те, що причина пожежі не встановлена , і цивільні позови від потерпілих про відшкодування шкоди.

В рамках засідання з правами ознайомилися потерпілі, які раніше на суд не з'явилися. Всього в цій справі потерпілими визнано 78 осіб, серед яких є діти, які перебували під час пожежі в згорілому будиночку.

Після перерви суддя виніс рішення по кожному клопотанню. Так, суд відхилив три клопотання: про повернення обвинувального акта, про визнання Єгорової потерпілої і про об'єднання справ в одне. Суддя пояснив, що фігуранти даних виробництв звинувачуються за різними статтями.

У той же час суддя підтримав клопотання про громадянські позови з боку потерпілих.

Наступний етап в рамках розгляду справи - зачитування обвинувального акта і розгляд по суті. Засідання відбудеться 18 квітня.

Саркисяну загрожує до восьми років позбавлення волі. Він на даний момент єдиний фігурант у «Вікторії», який міститься в СІЗО.

Нагадаємо, у гучній справі про пожежу в дитячому таборі «Вікторія», на відкриття якого в минулому році приїжджав навіть президент України, на даний момент проходить п'ять осіб - крім Петроса Саркісяна, вихователька Наталія Янчик, що відповідає за пожежну безпеку, два співробітника ГСЧС Валерій Дьяченко і Леонід Бондар, а також колишня заст. одеського міського голови Зінаїда Цвірінько.

Крім того, правоохоронці розслідують справу про можливе фіктивне працевлаштування в «Вікторії» - під час обшуку в кабінеті Саркісяна було знайдено 16 зарплатних карток. Фактично, за версією слідства, в комплексі трудові книжки оформлялися на «мертвих душ». Підозра в даному виробництві ще ніхто не отримав.

Крім цього, ще з 2015 року ведеться слідство про проведення тендера на реконструкцію чотирьох дерев'яних будиночків, який був розіграний між двома пов'язаними компаніями.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: