Україна готується до військових навчань Sea Breeze-2021

Україна готується до військових навчань Sea Breeze-2021
В Одесі відбулась перша конференція з планування українсько-американського навчання Sea Breeze-2021
Фото: Арміяінфо

Торік через пандемію навчання Sea Breeze обмежилися лише морською фазою із залученням авіації

В Одесі розпочала роботу конференція з планування українсько-американського навчання Sea Breeze-2021. Про це повідомляє АрміяInform.

Зазначається, що метою конференції є з'ясування потенційного складу учасників навчання, погодження сценарію навчання, визначення можливих районів застосування підрозділів та напрацювання питань логістичного забезпечення

«Це перша конференція з планування українсько-американського навчання Sea Breeze-2021. Пандемія коронавірусу внесла свої корективи, тому планування усіх практичних заходів, спілкування з американськими партнерами та іншими учасниками навчання проходить у дистанційному форматі», – зазначив заступник командувача ВМС Олексій Доскато.

За його словами, під час навчання Sea Breeze-2021 заплановано проведення самооцінки 1-го рівня в межах Програми перевірки та зворотного зв'язку Концепції оперативних можливостей чотирьох підрозділів Військово-Морських Сил. Це десантно-штурмова рота морської піхоти, підрозділ спеціального призначення та два підрозділи корабельного складу флотилії ВМС.

Доскато зауважив, що торік міжнародне навчання серії Sea Breeze обмежилися лише морською фазою із залученням авіації. Усі спільні заходи розгорталися в акваторії Чорного моря без контакту особового складу.

«Цього року сплановано розширити формат та компоненти навчання. Залучимо не лише морський та повітряний компоненти, але й додатково береговий та водолазний компоненти. Тобто ми плануємо провести класичний варіант навчання з відпрацюванням практичних дій у морі, на суші, у повітрі та під водою», – резюмував заступник командувача ВМС.

Навчання серії Sea Breeze – це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997 року відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння і співробітництво в галузі оборонних та військових відносин між Міноборони США і Міноборони України від 1993 року. Співорганізаторами навчань виступають Україна та США.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: