«Обливаний понеділок»: як у Львові розважається молодь

«Обливаний понеділок»: як у Львові розважається молодь

У місті традиція набула широких масштабів.

Сьогодні, 17 квітня, на вулицях Львова молодь обливалася водою. Заради свята навіть зупинили електричний громадський транспорт.

«Перший понеділок після Великодня у Львові святкують як «Обливаний понеділок». Вважається, що вода приносить щастя і здоров’я, це – день духовного весняного очищення. Традиційно в цей день за стародавнім українським звичаєм, хлопці обливають дівчат водою. Проте, сучасні дівчата емансиповані – дають здачі », - про це на своїй сторінці у Facebook розповідає фотокореспондент Євген Кравс.

У більшості міст молодь це свято перетворила на розвагу і навіть хуліганство, обливаючи просто водою перехожих.

«У Львові прагнуть максимально обмежити негатив та показувати приклад культурного святкування. Мерія вирішила локалізувати територію «обливань» центром міста: для водяних битв виділили спеціальне місце – площу перед Ратушею. Діють неписані правила: обливати можна лише на обмеженій території з 12 до 16 години. За дотриманням порядку слідкують муніципальні поліцейські. Рух транспорту в цей час на площі призупинено. Долучитися до святкування можуть усі охочі пройшовши на площу через спеціально встановлену водяну арку…», - продовжує розповідати Євген.

Як і минулоріч, для поливання встановили спеціальні резервуари, які подавали воду.

Незважаючи на не зовсім сприятливі погодні умови (температура повітря близько «плюс» 12 за Цельсієм), охочих прийняти участь у водяних баталіях було багато.

«Поруч з фонтаном Нептуна воду розбризкували на всі боки, що також створювало атракцію для учасників свята. Поруч, поблизу пам’ятника Діані, облаштували майданчик із місцями для сушіння, переодягання та біотуалетами. Було весело», - написав Євген.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: