Оперна зірка Ольга Чубарева навчила італійських тенорів співати українською

Оперна зірка Ольга Чубарева навчила італійських тенорів співати українською
Народна артистка України Ольга Чубарева

«Реве та стогне...» італійці вивчили всього за дві репетиції, абсолютно без складнощів

Масштабними шоу у Києві та Одесі відзначив своє перше 5-річчя міжнародний проект Lady Opera. Народна артистка України Ольга Чубарева, засновниця та ідейна натхненниця проекту запросила до участі в ньому італійських тенорів Лоренцо Декаро й Оресте Козімо та диригента Джорджо Крочі. Усіх гостей пов'язує між собою визначний фестиваль оперної музики в Арена ді Верона, а також робота на сцені Театру Ла Скала. Разом із оркестром та хором Збройних сил України (керівник - Дмитро Антонюк) солісти виконали оперні арії і камерні твори. Особливе враження справив на публіку «Реве та стогне Дніпр широкий»: як у Києві, так і в Одесі глядачі аплодували стоячи і просили заспівати Шевченка на «біс». 

До речі, «Реве та стогне...» італійці вивчили всього за дві репетиції, абсолютно без складнощів. «Недарма говорять, що італійська та українська мови наймелодійніші у світі», - посміхається Ольга Чубарева. 

Цьогоріч проект Lady Opera уперше гастролював: дотепер його могли бачити лише в Києві, на сцені палацу «Україна», - і ось перший виїзд, до Одеси й одного з найкрасивіших у світі оперних театрів. «Сподіваюся, наше шоу згодом побачать і Львів, і Дніпропетровськ, і Харків, й інші українські міста, - говорить Ольга Чубарева. - А телеверсію, яку знімали у Києві, покаже один із українських каналів». 

За словами диригента Джорджо Крочі (котрий, до речі, працює із топовими оперними виконавцями світу, серед яких Чечилія Бартолі, Рикардо Аланья, Марія Гулегіна та інші), українська співачка має все необхідне, аби підкорити ще й Арена ді Верона: «Ольга поєднує в собі талант вокалістки, відчуття музики, притаманне професійній піаністці, і надзвичайну працездатність та цілеспрямованість. У неї вже багато досягнень, але ще більше попереду - принаймні, я в цьому впевнений». 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: