У Києві відкрилася виставка карикатур «Шлях України до безвізового режиму з ЄС»

У Києві відкрилася виставка карикатур «Шлях України до безвізового режиму з ЄС»
Фото: День

Уже з 11 червня громадяни України зможуть подорожувати до країн Євросоюзу без віз

Для відзначення цієї події Інститут світової політики вирішив поінформувати українців про пройдений шлях до безвізу, а також надати коротку інформацію про правила безвізового в’їзду до країн Шенгенського простору. Для цього ІСП разом з відомими художниками підготував виставку 18 малюнків, які по-творчому, в креативний спосіб інформуватимуть киян та гостей міста про успішні кроки повернення України до європейської сім’ї.

«Переслідували цією виставкою щонайменше чотири мети, - зауважила у себе в Фейсбуці директор Інституту світової політики Альона Гетьманчук. - Перше, Україна отримала безвіз заслужено, це не був подарунок від ЄС з барського плеча. Друге, хотіли донести до українців, що з безвізом українці отримали не тільки безвізові подорожі до 30 країн ЄС, але й запустили важливі реформи. Третє, за допомогою окремого постера поінформували пересічних українців про правила користування безвізо. Четверте, мрії збуваються. 10 років тому безвіз виглядав, як щось недосяжне. За два дні він стає реальністю!».

Участь у відкритті виставки взяли Посол Європейського Союзу в Україні Хюг Мінгареллі, начальник Управління публічної дипломатії МЗС України Анатолій Соловей, заступник директора Департаменту ЄС МЗС України Сергій Саєнко, представники громадянського суспільства та медіа.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: