Патріарх Філарет приїхав на лінію фронту

Патріарх Філарет приїхав на лінію фронту

Філарет жваво цікавився ситуацією на Донеччині, як йде відбудова зруйнованого краю

Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет приїхав в АТО на лінію фронту і благославив українських воїнів на святу справу захисту України.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

«Велика несподіванка! Увечері нас відвідав Святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет... Без малого 88-літній Патріарх приїхав на лінію фронту підтримати свою паству. Це ще збільшує повагу до цього світлого чоловіка. Патріарх відвідав військових, зустрівся із командувачем АТО, благословив наших воїнів на святу справу захисту України», – написав губернатор.

За його словами, Філарет жваво цікавився ситуацією на Донеччині, як йде відбудова зруйнованого краю.

«Особливо Патріарха цікавило те, як на Донеччині пробуджується український дух та глибинна українська духовність. А коли я розповів Святійшому про наш проект створення в громадах мережі опорних модерних україномовних шкіл, очі його заіскрились радістю. Адже мала батьківщина Патріарха – село Благодатне, Амвросіївського району – сьогодні знаходиться на окупованій території», – розповів Жебрівський.

Він зазначив, що на завершення Патріарх благословив нашу працю на відбудову та оновлення Донеччини і твердо сказав: «Працюйте натхненно! Що б не було, не падайте духом, сміливо йдіть уперед. Перемога буде наша, бо правда з нами і Господь з нами».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: