Державна прикордонна служба обіцяє не пропускати Саакашвілі на територію України

Державна прикордонна служба обіцяє не пропускати Саакашвілі на територію України
Фото: img.com.ua

Саакашвілі можуть затримати на українському кордоні

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Михайла Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави. Про це в коментарі «Главкому» повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян.

«Будемо діяти в межах закону. Якщо абстрагуватися від прізвищ, то громадянин, у якого на руках є недійсний паспорт, не має можливості перетнути кордон України. Якщо людина позбавляється громадянства, її паспорт визнається недійсним. В даному випадку підстави (для проходження кордону) автоматично скасовуються», - розповів Слободян.

При цьому він наголосив, що до компетенції Держприкордонної служби не входить затримання громадянина. «У нас повинно бути доручення на виконання певних процесуальних дій (наприклад, затримання і передачі людини правоохоронним органам, - «Главком»). Юридично це реалізовує підрозділ Національної поліції», - підкреслив Слободян. «Мені не відомо про існування такого доручення. А навіть якби було відомо, то я не вправі розголошувати цю інформацію», - додав він.

Між тим, народний депутат Мустафа Найем із фракції БПП вважає, що український паспорт Михайла Саакашвілі є дійсним на даний момент. Про це він сказав у коментарі телеканалу 112.ua. «Я думаю, що у нього його паспорт, який зараз є, він дійсний. Тому що за законом тільки представник Міграційної служби може відібрати у нього паспорт, анулювати, передавши йому довідку про те, що він позбавлений громадянства. Це означає, що це може статися в момент його прибуття в Україну і перетину кордону. Якщо так станеться, йому мають вручити довідку про те, що він не громадянин України», - сказав Найем.

Як повідомляв «Главком», Державна міграційна служба, посилаючись на Указ президента України повідомила, що громадянин Михайло Саакашвілі позбавлений українського громадянства на підставі ст. 21 Закону України «Про громадянство». Причиною позбавлення громадянства пана Саакашвілі називають факти, нібито пан Саакашвілі нібито приховав під час ухвалення рішення про надання йому громадянства України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: