Росія звільнила Чийгоза і Умерова і передала Туреччині

Росія звільнила Чийгоза і Умерова і передала Туреччині

Українські політв'язні Чийгоз і Умеров звільнені від кримінального переслідування окупантів

Два українських політв'язні, лідери кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров, яких засудили в РФ, сьогодні здобули свободу, вони звільнені від кримінального переслідування. Про це повідомив адвокат Микола Полозов на своїй сторінці в Facebook.

«Те, що все так довго чекали, сталося. Ще два заручники, два українських політв'язні здобули свободу. Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров - безстрашні герої кримськотатарського народу. Сьогодні вони звільнені від кримінального переслідування», - розповів він.

З його слів, це закономірний результат титанічних зусиль, успішно проведеної юридичної, політичної та дипломатичної роботи.

Як повідомив журналіст Айдер Муждабаев в Facebook, заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз на свободі, їх віддали Туреччині.

Згодом адвокат Микола Полозов заявив, що Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров уже прибули до Туреччини. 

«Вони вже там», - заявив Полозов, відповідаючи на запитання про те, чи прибули вже в Туреччину Чийгоз і Умеров.

Російський журналіст Антон Наумлюк повідомив на своїй сторінці у Facebook, що Умеров і Чийгоз помилувані.

«Президентські укази про помилування засекречені і не опубліковані. Умерова та Чийгоза вивезли з території Криму до Туреччини. На даний момент вони перебувають на шляху до Анкари. За даними учасників переговорного процесу про звільнення кримських татар, це є «політичним рішенням і підсумком переговорів за участю Туреччини і України», - повідомив Наумлюк.

Протягом місяця в окупованому Криму за підсумками несправедливих судових процесів були винесені вироки трьом політичним і громадським діячам за їх критику російської окупації і анексії Криму.

11 вересня так званий «Верховний суд Криму» засудив заступника лідера Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 8 років ув'язнення у виправній колонії.

22 вересня так званий «Залізничний районний суд Сімферополя» призначив українському журналісту Миколі Семені покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном три роки і забороною займатися публічною діяльністю.

27 вересня так званий «Сімферопольський районний суд» визнав Умерова винним у закликах до порушення територіальної цілісності Росії і засудив до двох років колонії-поселення. Також Умерову на два роки заборонили займатися громадською діяльністю.


 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: