Російська владна (чисто платонічна) парочка

Російська владна (чисто платонічна) парочка

Путін і Медвєдєв – усе ж не подружжя.

Путін і Медвєдєв – усе ж не подружжя. На образне запитання журналіста на прес-конференції в Італії про успіх «політичного шлюбу» в Росії Владімір Путін відповів, що він та його протеже просто друзі. І вони можуть пишатися своєю спільною роботою, однак шлюбом її навряд чи можна назвати, – пише Кліффорд Дж. Леві в американській The New York Times.

Прем’єр-міністр Росії Владімір Путін запевнив у понеділок, що він та його протеже, президент Дмітрій Медвєдєв, лише друзі. Справді.

Під час візиту до Італії пан Путін покепкував із запитання італійського репортера, який захотів, щоб президент розкрив секрети успіху «політичного шлюбу». Останні два роки пан Путін керує Росією спільно з паном Медвєдєвим – після того, як обмеження на кількість каденцій у конституції завадили пану Путіну балотуватися на третій президентський термін поспіль.

Пан Путін сказав, що запитання сформульовано «дуже літературно».

«Пан Медвєдєв і я – люди традиційної орієнтації, – сказав пан Путін. – Можу сказати вам це цілком впевнено. А тому щодо шлюбних союзів ви трохи загнули. Але ми друзі, дружимо вже багато років, я це вже казав. А те, як ми організували сьогодні нашу роботу, – мені здається, ми можемо пишатися цим».

Пан Путін сказав про це на спільній прес-конференції з прем’єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі, із яким давно має тісні (робочі) стосунки.

Коли дійшла черга до пана Берлусконі, він додав власний дотеп.

«Я маю досвід роботи у багатьох сферах: містобудуванні, видавничій справі, спорті, телебаченні, на держслужбі, – сказав пан Берлусконі. – Але що стосується шлюбу, то тут в мене справи не такі добрі, тож я не даватиму порад».

У пана Берлусконі бурхливе особисте життя, він та його друга дружина – в процесі розлучення.

Пан Медвєдєв не брав участі у візиті. Але в інтерв’ю данському телебаченню, оприлюдненому Кремлем у понеділок, пан Медвєдєв визнав, що він та пан Путін не завжди в усьому погоджуються.

«Попри схожість обставин, у нас різний досвід і ми можемо мати різні погляди на деякі нюанси того, як повинна розвиватися наша політична система», – сказав пан Медвєдєв.

Кліффорд Дж. Леві, The New York Times (США)

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: