16 років тому Віталій Кличко ефектно помстився Коррі Сандерсу за брата (відео)

16 років тому Віталій Кличко ефектно помстився Коррі Сандерсу за брата (відео)
Віталій Кличко нокаутував Коррі Сандерса у восьмому раунді
Фото - UA-Футбол

Віталій мав всі шанси впасти на канвас уже в першому раунді

Спершу Володимир за Віталія перед Крісом Бірдом, а тепер навпаки. Брат за брата. 16 років тому, 24 квітня 2004 року на рингу Staples Center у Лос-Анджелесі Кличко-старший (рекорд на момент бою – 33-2, 32 КО) у надзвичайно видовищному бою нокаутував на сім років старшого 38-річного південноафриканця Коррі Сандерса (39-2, 29 КО) і здобув вакантний пояс чемпіона WBC.

То був ґрандіозний файт двометрових велетів, жорстока рубка, у якій перемогти могли обидва бійці. Шульга Сандерс обрав ту ж тактику, що за рік до того в переможному бої з Володимиром. Він розпочав у шаленому темпі і хотів вирубати Віталія в стартових раундах. Нагода була, бо в першій трихвилинці українець пропустив надзвичайно сильний лівий назустріч. Проте Кличко продемонстрував дива стійкості і хоча й трохи похитнувся, але не втратив рівноваги і вийшов з ситуації з честю.

Власне, тільки у першому раунді судді перевагу Сандерсові й віддали. З кожним наступним домінування Віталія ставало все вагомішим, а з п’ятого раунду – тотальним. Показово, що в цій трихвилинці кількість точних влучань була 36:1 на користь українця. Після більш-менш рівного на цьому тлі шостого раунду в сьомому картина була схожою – 37:3.

Восьмий раунд виявився вирішальним. До честі Сандерса, багато пропускаючи, він теж тримався на своїх двох до останнього. Поки побиття не зупинив рефері. Претензій до арбітра Коррі не мав.

В інтерв’ю після бою Віталій сказав, що найбільше мріє, аби повернувся в бокс і дав йому право на реванш британець Леннокс Льюїс, якому Кличко-старший програв 21 червня 2003 року. Проте Леннокс, який тоді перебував у Staples Center вирішив не ризикувати. Як наслідок, впродовж наступних восьми років Віталій виграв ще десять боїв і пішов з боксу непереможеним, у статусі чемпіона версії WBC.

Сандерс у наступних чотири роки виходив у ринг ще чотири рази – тричі виграв, а після поразки нокаутом у першому раунді від земляка Осборна Мачімани (14-5-1, 10 КО) пішов зі спорту. А ще через чотири роки, 23 вересня 2012 року, Коррі, рятуючи доньку від озброєних злодіїв, закрив її своїм тілом. Сандерс отримав поранення в живіт і руку і помер у лікарні в 46-річному віці.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: