9-річний український гонщик отримав чемпіонський кубок Європи з картингу

9-річний український гонщик отримав чемпіонський кубок Європи з картингу
Олександр Бондарев
Фото: ККГ ФАУ

Олександр Бондарев тріумфував у CEE Rotax Max Challenge

Український картингіст Олександр Бондарев підтвердив звання найкращого молодого гонщика в Україні й отримав кубок за перше місце у чемпіонаті Центральної та Східної Європи CEE Rotax Max Challenge на офіційному вечорі нагород.

9-річний український гонщик провів повний сезон у цьому чемпіонаті, де боровся, зокрема, з сином колишнього гонщика Ф1 Алекса Вурца, Оскаром.

І хоча Олександр не вигравав всі гонки чемпіонату, проте саме стабільність і високі результати зробили його найкращим у класі MicroMax за підсумками сезону 2018 року.

Нещодавно на офіційному вечері CEE Rotax Max Challenge у Будапешті молодий гонщик отримав кубок за перше місце у класі.

«Я дуже хвилювався перед нагородженням, - розповів Олександр для Motorsport.com, - Адже я вперше одягнув чорний костюм і метелика, а мені зручніше у спортивному одязі. Коли я минулого року вперше приїхав на змагання CEE, мені здавалось, що я ніколи не зможу так їздити, лідери здавались мені абсолютно недосяжними».

Наприкінці сезону Олександр дебютував у найпрестижнішій світовій картинговій серії - WSK в Італії, й увійшов у п'ятірку найсильніших пілотів з майже 100 учасників.

Нагадується, що у 2016 році у 7-річному віці Олександр Бондарев виграв три чемпіонати України, і з 2017-го почав виступи у Європі. Того ж року на світовому Гранд фіналі серії Rotax посів шосте місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: