Аудит зафіксував корупцію у «Барселоні»

Аудит зафіксував корупцію у «Барселоні»

«Барселона» у складному становищі

Фото - ФК «Барселона»

Фабрика тролів вбила репутацію та може потопити боса «Барселони»

Компанія Price Waterhouse Coopers (PWC), яка є незпаеречним авторитетом у фінансовому світі, провела аудит угоди «Барселони» з фірмою I3 Ventures, що створила фабрику тролів для президента іспанського клубу.

У лютому 2020 року стало відомо, що «Барселона» платила компанії I3 Ventures за те, щоб та через акаунти в соціальних мережах працювала над поліпшенням іміджу президента клубу Жозепа Бартомеу і дискредитувала людей, що мають відношення до клубу, зокрема, в постах висміювалися Ліонель Мессі і Жерар Піке.

Каталонське видання Diario Sport ексклюзивно опублікувало кілька висновків первинного аудиту:

  1. PWC визнає, що вартість роботи I3 Ventures була надмірною, набагато перевищує ринкову вартість. Цифрові консалтингові компанії зазвичай беруть від 120 000 до 150 000 євро. «Барселона» заплатила I3 Ventures 980 000 євро.
  2. У I3 Ventures сумнівна репутація. Компанія базується в Уругваї і дивно, що вибрали саме її, враховуючи, що в Іспанії є компанії, які можуть запропонувати більш якісні послуги за більш вигідною ціною.
  3. Було доведено, що рахунок поділили на п'ять частин, щоб уникнути надання в спеціальний комітет клубу для звітності та колективного затвердження. Рахунки були на 198 000 євро, трохи нижче позначки в 200 000, яка вимагає їх передачу в спеціальну комісію.
  4. Контракти "Барси" були укладені з п'ятьма різними компаніями, пов'язаними з I3 Venture. Пункти були ідентичні, як і проекти.

Нині розслідування ще не закінчено, а тимчасово призупинено через коронавірус, але висновки його однозначні - в іспанському клубі виявлено факт корупції.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: