Через два місяці після зникнення українця на горі Фудзіямі в Японії знайшли синьо-жовтий прапор (фото)

Через два місяці після зникнення українця на горі Фудзіямі в Японії знайшли синьо-жовтий прапор (фото)
Друзі підмітили, що зі знайденим прапором Олексій Борисенко міг бути у 2017 році на Говерлі
Фото із соцмереж

Наразі гора вкрита кригою і це ускладнює пошуки

Уже понад два місяці тривають пошуки українського атлета Олексія Борисенка, який вирішив самостійно піднятися на гору Фудзіяму в Японії орієнтовно 29 лютого.

9 травня погодні умови нарешті дозволили пошуковій експедиції добратися до вершини гори. Там вони знайшли стяг України, який міг належати Борисенкові, а також деякі дрібні речі.

«Вчора приватна пошукова команда і гелікоптер були на горі, - написав друг Олексія Кирило Кудинов. – Знайшли прапор України і дрібні речі. Бентежить що ці речі знайшли на висоті 2730, а куртка та інші речі, знайдені раніше на висоті 2349 м. Розбираємося. У Льоші був такий такий стяг, але не факт, що це точно його. Поки там сніг і крига, але вже навіть вночі істотний плюс в температурі. Під снігом ще лід».

Зауважимо, що у Токіо Борисенко приїхав наприкінці лютого, щоб взяти участь у марафонському бігу, але не зміг стартувати через відміну змагань у зв’язку зі спалахом епідемії коронавірусу. В останнє виходив на зв’язок 29 лютого.

Олексій Борисенко – відомий український спортсмен-марафонець, трейлраннер, тренер з гірськолижного спорту, який торік представляв Україну на чемпіонаті світу з тріалу  в Португалії і світовій першості з гірського бігу в Аргентині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: