Українська легкоатлетка Ольга Ляхова поділилася враженнями від боротьби з трансгендерами

Українська легкоатлетка Ольга Ляхова поділилася враженнями від боротьби з трансгендерами
Ольга Ляхова і кенійка (?) Марґарет Вамбуї
Фото - Instagram Ольги Ляхової

Ольга вважає, що не дуже справедливо, коли в одному забігу боряться люди з різними фізичними можливостями

Дворазова чемпіонка ІІ Європейських ігор, українська легкоатлетка Ольга Ляхова вважає, що рішення знизити допустимий рівень тестостерону для спортсменок-трансгендерів виношувалося занадто довго.

«Як ви думаєте, про що я думаю на цих знімках? Так, це жіночі 800 метрів. Так, тут присутній відчай. Це я проводжу біг з цими спортсменками, а після бігу розумію, що вилетіла... Зараз ця ситуація змінилася, дівчата з підвищеним тестостероном не можуть виступати на дистанціях від 400 м до милі.

lyakhova-semenyaОльга Ляхова і олімпійська чемпіонка Кастер Семеня з ПАР

А скільки спортсменів, які не потрапили до наступного кола змагань? Скільки спортивних кар'єр перервали за ці роки? Скільки можливостей і грошей втратили ті, хто був за крок від п'єдесталу, за крок від фіналу?

І тільки зараз дійшли до висновку, що, зрівнювати дівчат з тестостероном в одну-дві одиниці і тих, у кого він кілька разів вище (практично як чоловічий), це не правильно. Але скільки часу на це знадобилося? І я не хочу їх образити, це не їх вина, вони такими народилися. Так, народжуються сильні і слабкі, а також народжуються з різними відхиленнями. Але спорт, вважаю, повинен бути чистим і рівним для кожного спортсмена», - написала Ольга Ляхова у себе в Instagram.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: