Дебют вдався: підсумки року для юнацької збірної України U-16/17 з футболу

Дебют вдався: підсумки року для юнацької збірної України U-16/17 з футболу
Фото Павла Кубанова

Команда продовжує боротьбу за вихід на чемпіонат Європи

У 2018 році дебютний матч у турнірах під егідою УЄФА провела юнацька збірна України, складена з футболістів 2002 року народження.

Перший етап відбору Євро-2019 (U-17) команда пройшла успішно, хоча й втратила два очки у зустрічі з Ісландією, інформує офіційний сайт Федерації футболу України.

Ці ігри збірна провела під керівництвом Сергія Нагорняка – асистента Володимира Єзерського, який був відсутній через поважні причини.

У 2017 році ця команда виконала великий обсяг селекційної роботи, займалася нею й до старту відбору у 2018-му. Але вже простежується кістяк, який складають футболісти «Динамо» та «Шахтаря».

Вдало ввійшов до основного складу й капітан команди U-17 німецького «Нюрнберга» Ерік Шуранов, на рахунку якого два надважливі голи у ворота збірної Боснії та Герцеговини.

Загалом 2018 рік для цієї юнацької збірної України пройшов під знаком перемог.

У квітні підопічні Єзерського виграли Турнір розвитку УЄФА (Фінляндія), у травні – Меморіал Миляна Милянича (Сербія), у серпні – домашній меморіал Віктора Баннікова. А напередодні старту відбору Євро-2019 (U-17) у двох спарингах розтрощили Азербайджан.

Навесні 2019 року на збірну України U-17 очікують суперники по еліт-раунду відбору до чемпіонату Європи: Іспанія, Косово та Греція.

До фінальної частини, яка у травні пройде в Ірландії, вийдуть переможці восьми груп і сім кращих команд, що посядуть другі місця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: