Дев’ятеро провідних угорських плавців на чолі з чемпіонкою світу захворіли коронавірусом

Дев’ятеро провідних угорських плавців на чолі з чемпіонкою світу захворіли коронавірусом
Чемпіонка світу Боґларка Капаш наразі змушена боротися не з суперницями
Фото - Swimming World

При цьому решта збірників Угорщини наразі на карантині

Дев'ять членів збірної Угорщини з плавання здали позитивні тести на COVID-19 в Угорщині. То – вісім плавців та один тренер. Проте деякі джерела підозрюють, що кількість підтверджених випадків коронавірусу в колективі згодом перевищить десяток.

Усі дев'ять заражених провели останній місяць у таборах на великій висоті, більшість брали участь у тренувальному центрі в турецькому Ерзурумі.

Показовим моментом їх справи є те, що перші тести всіх плавців були негативними, але другий тест, зроблений через три дні, виявився позитивним. «Це означає, що подвійна перевірка є вирішальною і важливою для остаточного діагнозу та для безпеки інших», - стверджує видання Nemzetisport.hu, яке власне й поширило інформацію.

До числа інфікованих увійшла чемпіонка світу і Європи на дистанції 200 м батерфляєм Боґларка Капаш. Вона першою заявила, що її тест на коронавірус позитивний. Боґларка зробила це на своїх платформах соціальних медіа, зізнавшись, що заплакала, коли отримала результати тесту. Їй знадобився цілий день, щоб розібратися з психологічним ефектом діагнозу і могла зробити оголошення лише після розмови з друзями, родиною та, звичайно, деякими медичними працівниками.

Наразі відомі ще три прізвища угорських плавців, у яких виявили коронавірус. Точніше, джерело, яке оприлюднило інформацію, сформулювало цей момент так: «через дуже делікатний характер особистих медичних даних можемо публікувати лише розкриті імена».

Тож поки відомо, що крім Капаш, позитивний результат на COVID-19 мають бронзовий призер чемпіонатів світу та Європи Домінік Козьма, бронзовий призер чемпіонату світу Ріхард Боґуш, срібний призер чемпіонату Європи Давід Горват.

В інтерв’ю Nemzetisport.hu Ріхард Боґуш зізнався, що минулого тижня під час звичайного щоденного бігу на 800 метрів він почувався виснаженим і не міг знайти причину слабкості в м’язах після декількох вправ.

Президент Угорської федерації плавання пан Шандор Владар оголосив, що решту плавців збираються перевести на карантин на два тижні, під час пильного спостереження протягом наступних днів виявляти будь-які симптоми, і звичайно всі необхідні медичні, гігієнічні заходи, включаючи соціальне дистанціювання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: