ФІФА призупинила членство Сьєрра-Леоне через втручання уряду у футбол

ФІФА призупинила членство Сьєрра-Леоне через втручання уряду у футбол
Фото взяте з сайту old.footballsierraleone.net

Уряд країни звільнив керівників місцевої федерації через підозру в організації договірних матчів

ФІФА негайно припинило членство Футбольної федерації Сьєрра-Леоне з відстороненням усіх збірних команд та місцевих клубів від міжнародних змагань через втручання уряду у футбол.

ФІФА у своєму листі міністерству спорту Сьєрра-Леоне висловила «серйозну занепокоєність» у зв'язку з відстороненням від своєї роботи президента місцевої футбольної федерації Іші Йогансена і генерального секретаря Крістофера Камара.

Організація закликала до негайного повернення до справ Футбольної асоціації Сьєрра-Леоне (SLFA) Йоганнеса та Камара. Обидва чиновника брали участь у проектах, що фінансуються ФІФА.

«Відсторонення буде скасовано, коли SLFA підтвердить, що асоціація знову знаходиться під контролем звільнених керівників. У зв'язку зі звільненням керівників федерація Сьєрра-Леоне втратила усі права на членство в організації, а національна збірна позбавлена права брати участь у міжнародних змаганнях, поки дискваліфікація не буде скасована», - йдеться у заяві ФІФА.

Минулого місяця національний комітет з боротьби з корупцією Сьєрра-Леоне ініціював розслідування у зв'язку з підозрою в організації договірних матчів за участю національної збірної. Йдеться про матчі 2008 року, що також наразі розглядаються і ФІФА. Йогансен і Камара спростовують усі звинувачення.

Сьєрра-Леоне – країна із Західної Африки. Національна команда цієї країни у рейтингу ФІФА посідає 114-те місце.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: