Міністр спорту Туреччини назвав рішення віддати Євро-2024 Німеччині «сумним»

Міністр спорту Туреччини назвав рішення віддати Євро-2024 Німеччині «сумним»
Фото взяте з сайту istiklal.com

Політик вважає, що Туреччина у боротьбі за право проведення Євро-2024 представила сильну заявку і, як країна, «нічого не втратила»

Міністр у справах молоді і спорту Туреччини Мехмет Касапоглу, чия країна конкурувала з Німеччиною за право прийняти футбольний чемпіонат Європи у 2024 році, заявив, що рішення віддати Євро-2024 Німеччині є «сумним» для УЄФА і самої континентальної першості.

Окрім того, Касапоглу зазначив, що Туреччина представила сильну заявку, і як країна «нічого не втратила».

Турецький спортивний коментатор Рідван Ділмен заявив, що, на його думку, з його країною обійшлися «несправедливо».

Німецько-турецький депутат правлячої Партії справедливості і розвитку Мустафа Єнероглу, який також є близьким соратником президента країни Реджепа Таїпа Ердогана, написав на своїй сторінці у Twitter, що Туреччина стала б «відмінним місцем» для проведення Євро-2024, проте додав, що він «радий за Німеччину».

Нагадаємо, у четвер, 27 вересня, виконком УЄФА у швейцарському Ньоні прийняв рішення, що чемпіонат Європи 2024 року відбудеться у Німеччині. Заявка Німецького футбольного союзу (DFB) із самого початку розглядалася як фаворит. DFB зробив акцент на зручне розташування у центрі Європи, серйозний досвід проведення великих турнірів (два чемпіонати світу і чемпіонат Європи) і багаті футбольні традиції.

Зазначалося також, що уся німецька інфраструктура – 10 стадіонів, готелі, транспортна мережа – вже готові до проведення турніру та обслуговування вболівальників, які приїдуть на чемпіонат. Євро-2024 відбудеться на стадіонах у Берліні, Мюнхені, Дюссельдорфі, Штутгарті, Кельні, Гамбурзі, Лейпцигу, Дортмунді, Гельзенкірхені і Франкфурті-на-Майні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: