Оргкомітет Олімпіади вже думає, як перенести Ігри-2020

Оргкомітет Олімпіади вже думає, як перенести Ігри-2020
Олімпійський годинник поки ніхто не переводив
Скріншот офіційного сайту Токіо-2020

Організатори Олімпіади-2020 почали здогадуватись, що пандемія SARS-CoV-2 надовго

За повідомленням Reuters, Організаційний комітет Токіо-2020 нарешті визнав проблему пандемії як загрозу світовому спорту й почав розглядати варіанти перенесення літньої Олімпіади.

«Нас нарешті попросили змоделювати ситуацію в разі перенесення Ігор. Обговорюються плани B, C, D - в залежності від термінів відстрочки », - заявило неназване, проте повноважне джерело шанованої агенції.

Друге джерело Reuters, яке також наближене до оргкомітету Ігор-2020, підтвердило, що перенесення Олімпіади обговорюється.

Розглядається варіанти перенесення на один і два роки, але деякі співробітники організації сподіваються на затримку в місяць або 45 днів.

Остаточне рішення прийме Міжнародний олімпійський комітет (МОК), але позиція Японії буде важливим фактором при прийнятті рішення.

Наразі у МОК поки зайняли страусину позицію й просто віджартовуються та сподіваються, що кризе мине сама по собі. Нагадаємо, що нині офіційно підтверджені біля 300 000 випадків захворювання та 13 тисяч смертей. І якщо у Китаї вже обережно рапортують про перемогу над SARS-CoV-2 і COVID-19, то у решті світу найгірше, схоже, тільки попереду.

В зв’язку з цим національні олімпійські комітети почали тиснути на МОК та організаторов з метою перенесення Ігор-2020, але остаточне слово буде за спонсорами, що вже інвестували у головні спортивні змагання світу мільярди доларів. Свою лєпту внесла й держава Україна - в той час, як в країні не вистачає медикаментів та інших засобів пандемії коронавірусу Кабміні виділяє грубі гроші федераціям на підготовку до Ігор, які нині є Олімпіадо Шрьодінгера.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: