Шведський біатлоніст закликав Всесвітнє антидопінгове агентство негайно відсторонити Росію

Шведський біатлоніст закликав Всесвітнє антидопінгове агентство негайно відсторонити Росію
Себастьян Самуельссон
Фото: AFP

Себастьян Самуельссон висловив свою точку зору щодо допінгу у спорті

Шведський біатлоніст Себастьян Самуельссон відповів на заяву голови комісії WADA Джонатана Тейлора, який пояснив ситуацію навколо РУСАДА.

Раніше швед закликав комісію рекомендувати нове відсторонення РУСАДА, оскільки Росія не надала доступ до бази даних Московської антидопінгової лабораторії до 31 грудня, як того вимагали умови відновлення статусу РУСАДА.

«У мене є вагомі причини висловлювати занепокоєння, - наводить журналіст ВВС Ден Роан слова Самуельссона. - Мені здається, що ваша позиція не поєднується з думкою спортсменів і настроями за межами WADA. Думаю, ваша відповідь вразила багатьох – не тільки мене. Адже Всесвітнє антидопінгове агентство зіткнулося з найбільшим допінгових скандалом у своїй історії».

«Це масштабне шахрайство на державному рівні. Люди будуть ще багато років про нього говорити й оцінювати дії WADA у цій ситуації. Вони ставитимуть питання про те, якими принципами керувалося WADA», - продовжив він.

На думку Самуельссона, боротьба з допінгом повинна бути головним принципом.

«Досі WADA та МОК не відновили справедливість. Тому я закликаю подивитися на ситуацію зі сторони, оцінити, як це виглядає з точки зору людей, які просто ненавидять шахрайство. Логіка говорить, що потрібно негайно відсторонити Росію», - продовжив він.

«Звертаючись до вас, всі чисті спортсмени світу хочуть, щоб комісія повернулася на правильний шлях вирішення проблеми. Не потрібно виправдовувати спроби продовжити дедлайн для Росії», - підсумував біатлоніст.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: