У Кривому Розі планують реконструювати стадіон: в Україні може з'явитися ще одна сучасна арена

У Кривому Розі планують реконструювати стадіон: в Україні може з'явитися ще одна сучасна арена
Стадіон «Металург» зараз

На Дніпропетровщині, як запевняють чиновники, буде розкішна арена, адже на стадіон «Металург» чекає реконструкція

У середу, 28 лютого, на сесії міської ради депутати місцевого рівня підтримали розробку проекту з реконструкції фасаду стадіону.

Всього на розробку документації по проекту та кошторису реставрації витратять 700 тисяч гривень, інформує FootballHub.

«Реконструкція торкнеться всього стадіону – трибун, перекриття. А на фасад додатково розроблятиметься проект», – сказав Олександр Ступак, голова комітету з фізичної культури та спорту виконкому криворізької міської ради.

«По реконструкції стадіону проект вже є. Зараз він проходитиме процедуру експертизи. Замовник цього проекту – управління капітального будівництва виконкому криворізької міської ради», - додав він.

«Наразі стадіон перебуває у робочому стані, але потребує капітального ремонту та реконструкції. Зараз на арені не проводять матчі чемпіонату України. Відбуваються тільки тренування у підтрибунних приміщеннях, діють секції з боксу та важкої атлетики. Також там тренуються юні футболісти», - продовжив Ступак.

«Біля стадіону «Металург» проводиться реконструкція запасного футбольного поля. Влітку там буде поле зі штучним покриттям», - підсумував він.

kryvbas-arena

Фото Первый Городской

Стадіон «Металург» побудовано у 1970 році. У 1999 році, до 225-річчя Кривого Рогу, арену реконструювали. На «Металурзі» встановили індивідуальні пластикові сидіння.

На стадіоні свої єврокубкові матчі проводив «Дніпро». За часів СРСР у Дніпрі перебував стратегічно важливий ракетобудівний завод, і для іноземців місто мало статус «закритого».

14 травня 2006 року на стадіоні пройшов єдиний в історії українського футболу «золотий матч». «Шахтар» у додатковий час переміг «Динамо». На 100-й хвилині гол забив Джуліус Агахова.

«Металург» був домашнім стадіоном «Кривбасу» до зникнення команди.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: