Українські спортсмени перемогли на першості Європи з жиму лежачи з новими рекордами

Українські спортсмени перемогли на першості Європи з жиму лежачи з новими рекордами

Загалом же українці отримали 14 нагород, вісім з яких виявилися золотими

У місті Хамм (Люксембург) завершився чемпіонат Європи з жиму лежачи. Національну збірну України склали 17 наших атлетів, які вибороли 14 медалей: вісім золотих, чотири срібні та дві бронзові.

Чотири золоті нагороди, срібна та бронзова дозволили чоловічій юніорській збірній завоювати перше командне місце, інформує сайт Спортивного комітету України.

У ваговій категорії до 53 кг першу сходинку посів харків’янин Ястребов Михайло, зафіксувавши 80 кг. Малкуш Михайло з Луцька став чемпіоном Європи у ваговій категорії до 59 кг, встановивши рекорд Європи серед юніорів – 187,5 кг. Спортсмен з Дружківки Рузімурадов Руслан, підкоривши штангу вагою 220 кг, виборов золото у ваговій категорії до 74 кг. Зальотов Артур з м. Глухів першою ж спробою – 290,5 кг – оновив рекорд Європи для категорії до 93 кг, а другою встановив новий світовий рекорд для юніорів – 300,5 кг.

Артур до титулу чемпіона Європи серед юніорів додав титул абсолютного чемпіона змагань.

Жуковський Микита з Києва у категорії до 105 кг лише за власною вагою поступився супернику, посівши другу сходинку з результатом 290 кг. Монастирський Юрій з Чернівців з результатом 240 кг став бронзовим призером юніорського чемпіонату Європи у ваговій категорії до 120 кг.

Жіноча збірна України у підсумку теж не залишилась без нагород. У командному заліку жінки посіли третє місце.

Перше золото отримала Мельник Тетяна з Кам'янець-Подільського, яка виступає у категорії до 72 кг. До свого титулу чемпіонки світу 2018 року вона додала титул чемпіонки Європи, встановивши новий світовий рекорд 180,5 кг.

Срібною призеркою з результатом 130 кг, який нині являється новим рекордом України, стала Приходько Оксана з Дніпра у ваговій категорії до 52 кг.

У категорії до 72 кг лучанка Воробйова Ірина показала результат 145 і та стала бронзовою призеркою європейської першості.

Першою у командному заліку стала і доросла чоловіча збірна.

Серед чоловіків вагової категорії до 59 кг чемпіонський титул з результатом 197,5 кг здобув Гаращенко Ігор. Харків’янин третьою спробою намагався встановити світовий рекорд 216 кг, але через технічну помилку спроба не була зарахована. Кримов Андрій у категорії до 93 кг з результатом 310 кг також виборов золото чемпіонату Європи.

Андрій Баленков з Києва у напруженій боротьбі виборов срібну нагороду чемпіонату витиснувши 250 кг у категорії до 74 кг.

Двоє спортсменів представляли Україну у наступній ваговій категорії – до 83 кг. Костянтин Мусієнко з Дружківки у другій спробі став недосяжним для суперників – 292,5 кг – і у третій спробував на міцність світову вершину. Лише лічених міліметрів не вистачило чемпіону Європи для фіксації 311,5 кілограмів. Срібну нагороду у цій же категорії завоював Івашкін Микита з Києва – 262,5 кг.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: