Збірну України з баскетболу 3х3 запросили на турнір на Кіпрі

Збірну України з баскетболу 3х3 запросили на турнір на Кіпрі
Фото ФБУ

Призовий фонд цього турніру складає 20 тисяч доларів

Чоловіча національна збірна України з баскетболу 3х3 виступить 16-17 червня на турнірі, який відбудеться у кіпрському Лімасолі.

Змагання Limassol Challenger є етапом «челенджеру» FIBA, інформує офіційний сайт Федерації баскетболу України.

За підсумками боротьби дві команди отримують путівки на турнір серії World Tour Debrecen Masters, який має відбутися 30-31 серпня. Призовий фонд кіпрського турніру - $20 000.

Українська команда виступатиме на Кіпрі під час підготовки до кваліфікації чемпіонату Європи.

На думку головного тренера команди Олега Юшкіна, участь у подібних турнірах надасть збірній необхідної ігрової практики та додає чимало рейтингових очок.

«У складі буде одна заміна, ще до чемпіонату світу Стас Тимофеєнко попереджав, що йому необхідно буде після Філіппін кілька днів, для особистих справ, і ми візьмемо із собою Антона Рочняка. Зараз нам дуже необхідна ігрова практика, і турнір на Кіпрі нам допоможе у цьому», - зазначив Юшкін.

Фактично на таких турнірах виступають ті ж національні збірні під іншими назвами. У Лімасолі зокрема гратимуть команди Словенії, Франції, Сербії, Чехії, Польщі та інші.

Команда України виступатиме у групі А, де її суперниками будуть серби та хорвати. До чвертьфіналу виходять по дві команди з групи. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: