Артем Кравець: Чемпіонат Туреччини за рівнем зараз переважає український

Артем Кравець: Чемпіонат Туреччини за рівнем зараз переважає український
Артем Кравець

Форвард збірної України поділився враженнями від переїзду у новий чемпіонат

Нападник турецького «Кайсеріспору» та національної збірної України Артем Кравець в інтерв'ю прес-службі Федерації футболу України відповів на запитання вболівальників.

Зокрема, він розповів про переїзд до Туреччини та спілкування з Олександром Кучером.

Також Кравець назвав найсильніших гравців «синьо-жовтих» на даний момент.

Про те, чому обрав варіант продовження кар'єри у Туреччині

«Справді, пропозиції були різні, і з Європи у тому числі. Але мені не хотілося їхати до команди, яка бореться за виживання. Не буду кривити душею, звертав увагу також і на фінансову сторону питання. Усе-таки мені вже не 20 років, необхідно забезпечувати сім'ю, тому так склалося, і я обрав чемпіонат Туреччини», - розпочав він.

«Приємно вражений, що на матчах цього чемпіонату збирається багато вболівальників. До футболу у Туреччині великий інтерес, рівень досить високий. Не дуже сподобалося, що в Україні я звик до більш тактично дисциплінованого футболу, а у Туреччині він більш емоційний. Хоча, можливо, іноді це й краще», - додав футболіст.

Про відносини з іншими українськими футболістами у Туреччині

Нещодавно у поєдинку чемпіонату Туреччини Кравець двома голами засмутив Олександра Рибку.

«Так, розмовляли з ним після гри. Але це футбол, як то кажуть, робочі моменти. За межами поля у нас хороші відносини, але у футболі таке трапляється», - зауважив він.

На запитання, як в Артема складаються відносини у клубі з Олександром Кучером, адже раніше футболісти виступали за клуби, які є непримиренними суперниками у чемпіонаті України, Кравець відповів:

«Не бачу у цьому великої проблеми. Так само і в збірній гравці «Динамо» та «Шахтаря» нормально спілкуються між собою. Але на полі, звичайно, друзів немає. Спілкуємося із Сашком Кучером добре, допомагаємо один одному, як можемо», - пояснив він.

Про рівень турецької першості у порівнянні з українською

«Є багато об'єктивних причин, через які наш чемпіонат не такий, як раніше. Думаю, це не буде секретом, що чемпіонат Туреччини за рівнем зараз переважає український. І я не шкодую про свій перехід до цієї ліги», - зауважив він.

Про можливе повернення у «Динамо»

«Складна тема. Але ніколи не кажи «ніколи». Звичайно, розставання з «Динамо» було складним. Зараз, мені здається, у Києві багато талановитої молоді, їй дають шанс, за який треба чіплятися. Думаю, хай краще молоді хлопці проявляють себе», - резюмував екс-футболіст «Динамо».

Про те, хто є найсильнішими гравцями у збірній України

«Напевно, не відкрию Америки, якщо скажу, що це Євген Коноплянка та Андрій Ярмоленко. Я вважаю, що вони найсильніші у нашій збірній», - коротко відповів Кравець.

Про участь у волонтерських проектах

«Це складно назвати волонтерством у повному розумінні цього слова. Це, скоріше, допомога. Цим усе-таки більше займається моя дружина. Намагаємося допомогти в міру своїх можливостей, я ж більше зосереджений на футболі», - зауважив Артем.

Про те, чим є для нього футбол – грою чи роботою

«Хочеться, звичайно, як у дитинстві, зберігати футбольний запал. Але з часом, коли дорослішаєш, починаєш ставитися до футболу як до роботи, тим більше що нас учать бути професіоналами. Проте це приємна робота», - підсумував він.

Читайте також: Кравець серйозного успіху наших футболістів. Європейські ЗМІ про українців за кордоном.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: