Кравець серйозного успіху наших футболістів. Європейські ЗМІ про українців за кордоном

Кравець серйозного успіху наших футболістів. Європейські ЗМІ про українців за кордоном
Артем Кравець. Фото: Fanatik

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних  європейських чемпіонатах. Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Туреччині та Німеччині. «Главком» не проходить повз виступи наших хлопців, і тримає руку на пульсі життя легіонерів, які представляють синьо-жовтий прапор – вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців.

Покинувши львівські «Карпати» в якості вільного агента, захисник Олексій Дитятьєв поповнив склад польського клубу з міста Кракова під назвою «Краковія». 29-річний бек може похизуватися статусом основного оборонця своєї команди. В черговому турі вищого дивізіону чемпіонату Польщі Екстракласи Дитятьєв вийшов у стартовому складі свого клубу й відіграв увесь матч, отримавши попередження на 72-й хвилині поєдинку. Проте головне, що в грі проти клубу «Погонь» з міста Щецин (0:3) Олексій забив свій перший гол за нову команду! В середині першого тайму Дитятьєв відгукнувся на подачу з кутового. Це був уже 18 матч Олексія в складі «Краковії». Його команда займає десяту позицію в таблиці з 35-ма балами в активі. 

Ресурс SportoweFakty про виступ українського бека написав наступне. «…Дитятьєв зайняв вигідну позицію й проявив себе як справжній хижак у штрафному майданчику суперника. Варто сказати, що до нього небагато претензій і з точки зору виконання безпосередніх обов язків. Цю гру він може занести собі в однозначний актив…».

1_18

Колишній футболіст одеського «Чорноморця» та екс-гравець «Штутгарта», нападник Борис Тащі, нині продовжує заробляти на хліб у Німеччині. Борис захищає кольори команди другої за рангом ліги країни Фрідріха Шиллера «Дуйсбурга». В черговому турі Бундесліги 2 цей клуб зустрічався з «Фортуною» з Дюссельдорфа на своєму полі, й супернику поступився (1:2). Тащі вийшов на поле з перших хвилин, провів увесь поєдинок, і саме наш співвітчизник провів єдиний гол свого клубу. Це вже дев'ятий забитий м'яч Тащі в поточному сезоні, крім того, на його рахунку три результативні передачі. Саме Борис – кращий бомбардир свого клубу. «Дуйсбург» займає шосту позицію в таблиці, маючи в своєму активі 37 очок.

Авторитетний Kicker у своєму звіті про матч згадав і нашого хлопця. «…Забив гол, бо в черговий раз проявив свій неабиякий бомбардирський хист. Так, це взяття воріт не принесло очок його команді, але Тащі тим самим підтвердив, що є одним з кращих форвардів ліги…».

Тривалий час доробок такого виконавця, як Артем Кравець, в складі нового клубу, а це команда турецької Суперліги «Кайсеріспор», був скромним – всього один забитий м яч, та й той – у рамках Кубка Туреччини. І от у грі з аутсайдером дивізіону кращих команд країни Кемаля Ататюрка «Карабюкспором» Кравець показав високий клас. Артем відіграв на полі 61 хвилину, проте за цей час устиг забити два голи – по одному в кожному з таймів (3:2). Таким чином, наразі на рахунку нападника збірної України три голи за «Кайсеріспор». Його команда розташувалася на п ятій позиції в таблиці, й має 41 бал.

Одне з найбільш відомих спортивних видань Туреччини, а мова про Fanatik, увагою серйозний вклад Кравця у вікторію свого клубу не обійшло. «…Цей нападник тривалий час не міг заявити про себе в новому клубі – актив Кравця нараховував не вельми успішну статистику. І ось одразу два голи. Він зробив свою роботу відмінно, й може справедливо вважатися одним із кращих гравців туру. Не менш важливо й те, що перемога була дуже потрібною з огляду на турнірну ситуацію для «Кайсеріспора»…».

1_19

Напередодні ввечері Олександр Зінченко мав можливість допомогти своєму клубу в матчі в рамках англійської Прем єр-ліги зі «Сток Сіті». Колектив Хосепа Гвардіоли переграв «гончарів» у гостях з рахунком 0:2., Зінченко відіграв усі 90 хвилин у матчі. Проте незважаючи на те, що «Манчестер Сіті» поєдинок виграв, дії українського виконавця отримали неоднозначні відгуки… Це був 13 матч Зінченко за МС із початку сезону. «Сіті» займають першу сходинку в таблиці з 81 очком. 

Ресурс ManchesterEveningNews про гру Зінченка відгукується радше схвально. Автор поставив Олександру за матч сім балів. «…На ранньому етапі гри був «згодований» Шачірі, який його добряче «відвозив», проте тримав удар і врешті цю проблему вирішив… Допомагав забезпечити максимальну активність попереду, щоб гра проходила на половині суперника…»

А от авторитетний статистичний портал WhoScored виставив Зінченку оцінку 6.8. Це – найгірший бал серед польових виконавців, які грали на полі з першого свистка. В матчі зі «Стоком» Олександр один раз пробив у отвір воріт та віддав 97 передач (91% – точні паси).

                                                                                        Максим Салівон для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: