Ліга чемпіонів. «Шахтар» зазнав розгромної поразки у Неаполі

Ліга чемпіонів. «Шахтар» зазнав розгромної поразки у Неаполі

Підопічні Фонсеки з рахунком 0:3 поступилися місцевому «Наполі»

У вівторок, 21 листопада, «Шахтар» провів черговий матч у Лізі чемпіонів. У п'ятому турі на «гірників» очікував непростий поєдинок проти «Наполі». У разі перемоги «Шахтар» достроково б пробився у плей-офф турніру, але донецький клуб, на жаль, зазнав розгромної поразки, тим самим давши шанс неаполітанцям поборотися за другу сходинку у групі.

Донецький клуб на відміну від італійського гранду підійшов до матчу у бойовому складі, у «Наполі» ж у свою чергу була відчутна втрата в обличчі Кулібалі, якого наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека назвав одним з найкращих оборонців світу.

Обидві команди почали матч обережно, не форсуючи події, хоча вже на п'ятій хвилині випад гостей після першого ж кутового завершився ударом над поперечкою від Тайсона. Ще через п'ять хвилин бразилець і взагалі пробачив суперника: Діавара втратив м'яч в центральному колі, після чого відбулася контратака донецького клубу, у завершенні якої Тайсон вискочив на проникаючий пас Фреда і пробив з вбивчої позиції поруч зі стійкою.

«Наполі» у свою чергу за першу половину таймі нічого гострого не створив, хоча володіли італійці м'ячем трохи більше. Лише на 28-й хвилині захисники «Шахтаря» забули на краю карного Інсіньє, який обвідним ударом ледь не запустив м'яч у ворота українського клубу, на щастя, П'ятов команду врятував.

.jpg_61Фото: прес-служба Шахтаря

Через кілька хвилин «Шахтар» знову огризнувся, цього разу приклався Марлос, однак пробив майже в Рейну, який намертво зафіксував м'яч. За чотири хвилини до перерви непогану нагоду змарнував Фред, удар якого Рейна перевів вже на кутовий, який у свою чергу завершився неточним ударом головою від Ордеця.

У підсумку за першу половину гри команди рахунок не відкрили, «Шахтар» нічим не поступався супернику, а за моментами навіть перевершив господарів поля.

У другому таймі «Наполі» великими силами кинувся в атаку, «Шахтар» у свою чергу більше зосередився на захисті, втім, тиск італійського клубу збільшувався з кожною хвилиною, а на на 56-й хвилині оборона «гірників» таки не витримала, пропустивши перший гол. Хоча тут більше зіграла індивідуальна майстерність Інсіньє, який класним пострілом пробив точно у 9-ку воріт П'ятова.

Після голу підопічні Саррі трохи заспокоїлися, віддавши ініціативу гостям з України. Однак за цей відрізок «Шахтар» створив лише один гострий момент, коли непогано з-за меж карного пробивав Марлос - Рейна загрозу нівелював.

На 70-й хвилині дров ледь не нарубав Бутко, який віддавши необачно назад на П'ятова подарував м'яч Мертенсу - бельгієць віддав передачу на вільного Зелінськи, однак поляк з вбивчої позиції пробив над поперечкою.

.jpg_62Фото: прес-служба Шахтаря

Було помітно, що італійці, як то кажуть, намацали свою гру і моменти біля воріт «Шахтаря» почали виникати значно частіше. Так, за дев'ять хвилин до завершення основного часу господарі забили і другий гол - це Зелінськи зробив ривок до карного «Шахтаря» і зіграв по краю на Мертенса, який замість удару виконав простріл в центр на все того ж Зелінськи, а поляк із вбивчої позиції цього разу не схибив - 2:0.

Донецький клуб дещо поплив, і вже через дві хвилини неаполітанці забити третій гол: Після навісу з кутового Альбіоль пробив головою у дальню дев'ятку, П'ятов врятував, але відбив м'яч на голову Мертенсу, який переправив снаряд вже у порожні ворота буквально з метра.

«Шахтар» так нічим і не відповів, а «Наполі» у свою чергу довів справу до логічного завершення, перегравши «гірників» з рахунком 3:0. Ця поразка для донецького клубу нічим катастрофічним не обернулася, адже «Шахтарю», як і раніше, до виходу у плей-офф достатньо здобути один бал. Чи виконають підопічні Фонсеки поставлене завдання, дізнаємося вже 6-го грудня, коли чемпіон України у Харкові прийме «Манчестер Сіті».

Ліга чемпіонів з футболу

Матчі 5-го туру

Група F

«Наполі» (Неаполь, Італія) – «Шахтар» (Донецьк, Україна) – 3:0 (0:0)

Голи: 1:0 – Інсіньє (56), 2:0 – Зєлінськи (81), 3:0 – Мертенс (83)

«Наполі»: Рейна, Кірікеш, Хюсай, Маджо, Альбіоль, Мертенс, Зєлінськи (Маріу Руй, 86), А. Діавара, Гамшик (Рог, 77), Кальєхон, Інсіньє (Аллан, 65)

«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Ордець, Ракицький, Ісмаїлі, Степаненко (Алан Патрік, 70), Марлос (Дентіньо, 79), Бернард, Фред, Тайсон, Феррейра

Попередження: Маджо (25), Кірікеш (77), Ісмаїлі (78), Феррейра (85), Рейна (85)

2_17

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Фото ФК «Шахтар»
«Наполі» – «Шахтар»: чи оформлять донеччани путівку у плей-офф у Неаполі?
Ліга чемпіонів. «Шахтар» розгромно програв «Наполі», «Спартак» не виграв у «Марибора». Матчі 5-го туру
Ліга чемпіонів. «Шахтар» розгромно програв «Наполі», «Спартак» не виграв у «Марибора». Матчі 5-го туру
Паулу Фонсека. Фото: ФК Шахтар
Фонсека: Перемога вистраждана, але заслужена
Наставник «Шахтаря» вирішив, що його команда створила чимало проблем «Манчестер Сіті»
Наставник «Шахтаря» вирішив, що його команда створила чимало проблем «Манчестер Сіті»
Бернард. Фото: прес-служба ФК Шахтар
Бернард: Мій дубль не такий важливий, головне, що команда виграла
Ярослав Ракицький. Фото: прес-служба Шахтаря
Основний захисник «Шахтаря» пропустить матч-відповідь проти «Феєнорда»
Лоренцо Інсіньє
Один з лідерів «Наполі» ризикує пропустити матч проти «Шахтаря»
Чемпіон України сильніший за чемпіона Нідерландів: «Шахтар» здобув другу перемогу у Лізі чемпіонів
Чемпіон України сильніший за чемпіона Нідерландів: «Шахтар» здобув другу перемогу у Лізі чемпіонів
Сергій Палкін. Фото: прес-служба Шахтаря
Палкін: Рішення по новому контракту Фонсеки буде прийматися за результатами в Лізі чемпіонів
Дата публікації новини: