Сергій Ребров: Я б усе одно пішов з «Аль-Ахлі», і справа не тільки у боргах

Сергій Ребров: Я б усе одно пішов з «Аль-Ахлі», і справа не тільки у боргах
Сергій Ребров. Фото ФК «Динамо»

Екс-тренер «Динамо» розповів, які проблеми були у його вже колишнього клубу

Колишній наставник київського «Динамо» Сергій Ребров прокоментував своє звільнення з посади головного тренера аравійського «Аль-Ахлі».

Нагадаємо, що наприкінці минулого тижня клуб за допомогою соціальних мереж оголосив про відставку українського фахівця, який дізнався про це від журналіста.

Згодом була інформація, що керівництво «Аль-Ахлі» досі особисто не повідомило Реброву про звільнення.

Про звільнення

«Піднесли це, звичайно, не дуже красиво, але для мене не стало несподіваним те, що наша співпраця добігає кінця. Мій контракт, підписаний за схемою «1+1», підходив до свого завершення, пролонгувати його ще на один рік ми могли тільки з обопільної згоди», - почав тренер.

«У мене була розмова з новими керівниками клубу, і я озвучив їм свою позицію. Справа у тому, що ось уже більше чотирьох місяців футболістам і тренерам не платять заробітну плату. І те, що у такій ситуації ми до останнього туру билися за чемпіонський титул, - велика заслуга команди. Деяких гравців мені доводилося буквально вмовляти, щоб вони залишилися до кінця сезону», - пояснив Ребров.

Про те, що за рік в «Аль-Ахлі» змінилося три президенти

«Так і є. З останнім з них я практично не розмовляв. Була розмова з одним з віце-президентів, який сказав, що клуб хоче, щоб я продовжив контракт, але я твердо відповів: «Поки не розрахуєтеся з футболістами, навіть розмовляти на цю тему не буду». Ось вони, мабуть, і вирішили піднести цю ситуацію так, ніби тренер не влаштував клуб, і не стали чекати двох матчів 1/8 фіналу Ліги чемпіонів Азії», - пояснив наставник.

Про це специфіку роботи у Саудівській Аравії

«Мене здивувало, що цю тему відразу підхопили українські ЗМІ. Я ще не знав, а вони ніби чекали, коли Сергія Реброва звільнять. Могли б і з'ясувати деякі деталі, але замість цього вирішили показати, що наші тренери не можуть ніде працювати. Повірте, протриматися цілий сезон у Саудівській Аравії – це непросто. Там це вдалося тільки двом або трьом наставникам», - зазначив український фахівець.

«Я б усе одно пішов, і справа не тільки у боргах і в ситуації у клубі. У мене народилася дитина, і мені було б складно продовжувати там роботу. Так що мій вибір був очевидний», - додав він.

«Чи робить великий вплив у Саудівській Аравії Федерація футболу на клуби? Безумовно. Президент, який запрошував мене і моїх помічників, ставив серйозні завдання і виділяв кошти на трансфери гравців. Чому його прибрали, сказати не можу, але це дуже сильно вплинуло на команду. Складно вирішувати серйозні завдання та шукати мотивацію для футболістів, коли у клубі такі заборгованості. У будь-якому випадку, легіонери приїхали туди грати за гроші», - продовжив Ребров.

rebrov-sh
Сергій Ребров. Фото ФК «Шахтар»

Про те, що вдалося під час роботи у Саудівській Аравії

«Для мене це був великий досвід – і не тільки футбольний, але і життєвий. Не буду оцінювати свою роботу, але я побачив прогрес команди в цілому та зростання кожного виконавця окремо. Найважливіший критерій – ставлення самих гравців. Футболісти, очевидно, розуміли, що я можу піти, і після закінчення останнього матчу група хлопців підійшла до мене і сказала: «Тренер, залишайся – ми поговоримо з президентом федерації...» - поділився фахівець.

Про конфлікт з нападником команди Омаром Аль-Сома

«У мене ніколи не було і не буде так, щоб футболіст ставить себе вище колективу. Наш форвард справді гравець високого рівня. Він багато забивав, його любить публіка, але нападник отримав травму, а після того, як повернувся, у деяких матчах мені доводилося його змінювати. Ось це йому не подобалося – Омар вважав, що повинен грати по 90 хвилин. У цьому сезоні він, до речі, так і не став беззаперечним бомбардиром «Аль-Ахлі» – мінімум 10 м'ячів у нас забили відразу чотири футболісти. Як тренера мене це не могло не радувати», - зауважив він.

Про своє майбутнє

«На даний момент у мене на порядку денному – приємні сімейні клопоти. Пропозиції є, але поки на цю тему я говорити не хочу. Хоча довго без роботи, звичайно, не зможу», - підсумував Ребров.

За матеріалами «Команда №1»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: