Українці роблять гру своїх команд. Європейські ЗМІ бачать у наших – лідерів своїх клубів

Українці роблять гру своїх команд. Європейські ЗМІ бачать у наших – лідерів своїх клубів

Цього вікенду українських футболістів відзначили у Бельгії та Німеччині

Спортивна редакція «Главкома» продовжує ретельно відстежувати виступи українських футболістів, які захищають кольори своїх команд у різних європейських чемпіонатах.

Увагу шанувальників українських талантів постійно приковують наші гравці у кількох першостях, цього разу – насамперед у Бельгії та Німеччині.

Вашій увазі найпомітніші коментарі іноземних видань до гри українських виконавців за минулий вікенд.

Хавбек німецького «Шальке» Євген Коноплянка зіграв майже увесь матч (був замінений на 84-й хвилині) проти «Баєра» (1:1) з Леверкузена. На рахунку нашого хлопця один удар у ствір воріт суперника, один гострий пас, трійко кутових (два виконав достатньо гостро, проте без необхідного результату). Разом з тим враження від гри Євгена було зіпсоване високим відсотком неточних передач на партнерів… Наразі команда з Гельзенкірхена займає дев’яту позицію з десятьма балами в активі.

Провідний спортивний німецький ресурс Kicker про дії Євгена написав наступне:

.jpg

«…Коноплянка перевірив Лено на 36-й хвилині, проте на цьому реальна небезпека від нього, по суті, закінчилася… Це був черговий невиразний матч у виконанні гравця, від якого чекають більшого…»

Суспільно-політичний ресурс регіонального значення Ruhr Nachrichten з колегами в цілому був солідарним:

-

«…Євген Коноплянка одного разу пробив по воротах так, що від цього удару очікували якоїсь користі для його команди, намагався віддавати креативні передачі… Але все це не те, адже на старті сезону він діяв набагато краще…»

Нападник клубу другої за значенням ліги Іспанії «Альбасете», екс-гравець Дніпра та Динамо Роман Зозуля, продовжує голосно заявляти про себе. Український форвард відзначився забитим м’ячем в матчі проти «Нумансії» (поразка команди Зозулі 1:5) й провів на полі усі 90 хвилин. Колишній гравець «Бетиса» забив на 45-й хвилині зустрічі, перегравши бека суперника в позиційній боротьбі. Це вже другий гол Зозулі за «Альбасете». Його колектив поки обіймає 21-у позицію, маючи в активі чотири бали… 

Центральне іспанське видання AS про дії нашого форварда в матчі згадує побіжно:

as

«…Гол у ворота «Альбасете» прийшов наприкінці першого тайму після того, як Ману дель Морал використав передачу Матеу. Проте «Альбасете» не був знічений, і вже через хвилину забив його «еквалайзер». Рухи Зозулі були такі розмашисті й незручні для захисника, що той його не втримав...»

Півзахисник бельгійського клубу «Сент-Трюйден» Роман Безус у черговому календарному матчі свого клубу зіграв 57 хвилин. Загалом колишнього гравця полтавської «Ворскли» можна назвати одним з кращих у складі свого клубу в програному матчі з «Шарлеруа» (0:1). Безуса замінив партнер по команді одразу після того, як Шарлеруа забив. Наразі «Сент-Трюйден» займає п’яту позицію в таблиці вищої ліги Бельгії з 16-ма очками в активі.

Автори бельгійського ресурсу Het Belang Van Limburg діями нашого хлопця лишилися задоволеними.:

belg

«…Тренеру господарів за цей матч високу оцінку поставити аж ніяк не можна… Навіщо було міняти Безуса, якщо той був одним з кращих у складі команди? Роман міг забити, класно цементував креативні дії колективу через центр, нехай з його потужним ударом голкіпер «Шарлеруа» і впорався… Безус віддавав також небезпечні паси, розрізав оборону суперників дотепними пасами…»

Найпомітнішим серед українських футболістів у провідних чемпіонатах Старого Світу вкотре був хавбек німецької «Боруссії» з Дортмунда Андрій Ярмоленко. Вже в дебюті переможної гри з «Аугсбургом» (1:2) у межах календарного матчу Бундесліги він забив свій перший гол у вищій лізі Німеччини й другий за «чорно-жовтих» загалом. На початку матчу, після розіграшу кутового колишній футболіст київського «Динамо» зумів вразити ворота суперника п’ятою. Проте це була не остання результативна дія Ярмоленка в цьому поєдинку. Андрій віддав ще й гольовий пас на партнера… Наразі «Боруссія» у Бундеслізі 1 лідирує, маючи 19 очок.

Чарівність гри Ярмоленка визнали багато провідних світових ресурсів. Так, відомий статистичний портал Opta визнав Андрія найкращим гравцем туру Бундесліги.

Окрім того, Андрій поповнив символічну збірну кращих футболістів сьомого ігрового кола Бундесліги 1 вже за версією такого авторитетного сайту, як Whoscored. Ярмоленко отримав оцінку 8,4, і це, без сумніву, вагомий бал. Варто зазначити, що в символічній збірній сьомого туру від цього порталу тільки нападник «Лейпцига» Марсель Забітцер «заробив» вищу оцінку, ніж наш козак, а це – 9,1.

.jpg_01

Німецький спортивний ресурс Revier Sport так само вважає, що в складі БД Ярмоленко був кращим. Ба, навіть більше – журналісти видання не стали приховувати свого захоплення грою Андрія, сказавши, що «…В особі Ярмоленка Бундесліга отримала справжнє нове явище...»

Максим Салівон, для «Главкома»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: