Компанія Google заявила про масовану атаку російськомовних хакерів

Компанія Google заявила про масовану атаку російськомовних хакерів

Хакерів набирали на російськомовному форумі

фото ілюстративне з відкритих джерел

Google вдалося заблокувати 1,6 мільйона фішингових повідомлень і відновити 99% вкрадених акаунтів

Компанія Google запобігла масованій атаці «російськомовних хакерів» на YouTube-блогерів. Про це повідомляє пресслужба компанії.

«З кінця 2019 року наша команда завадила фішинговій кампанії, організованій з метою отримання фінансової вигоди від користувачів YouTube із застосуванням шкідливої програми з отримання доступу до cookie-файлів», – йдеться в повідомленні.

Аналітики відзначили, що хакерів набирали на російськомовному форумі. Блогерів «заманювали за допомогою помилкових повідомлень про можливість співпраці», а саме розміщенням рекламою антивірусних програм, музичних програвачів, онлайн-ігор або програм для відеомонтажу.

Хакери крали дані блогерів, розсилаючи «небезпечні» листи на адреси, які користувачі YouTube вказували на своїх сторінках. У листі містилося посилання на сайт, який містив шкідливу програму.

Таким чином, хакери отримували доступ до cookie-файлів на комп'ютері блогера і його даними, завдяки чому повчали доступ до їх YouTube-каналів. Після чого хакери продавали канал на чорному ринку або використовували для махінацій з криптвалютою. Вартість акаунта становила від $3 до 4 тисяч.

Google вдалося заблокувати 1,6 мільйона фішингових повідомлень і відновити 99% вкрадених акаунтів.

До слова, дані всіх громадян Аргентини вкрадені хакерами та злиті в мережу.

Також Росію назвали головним «цифровим» злочинцем світу: дослідження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: