Чи зменшиться кількість ДТП без жовтого сигналу світлофора?

Чи зменшиться кількість ДТП без жовтого сигналу світлофора?
Заборона жовтого сигналу світлофора в Україні

Після криворізької ДТП із численними жертвами в уряді України розглядають можливість скасувати жовтий сигнал світлофорів.

«Це дуже правильна ініціатива, тому що, проаналізувавши останні резонансні ДТП, всі вони пов'язані з проїздом на жовтий сигнал світлофору», -заявиви заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк. Натомість керівник «Укравтодору» Славомір Новак переконує, що жовтий сигнал додатково привертає увагу водіїв на розв'язках і тому не слід від нього відмовлятися.

Про кількість і причини ДТП в Україні, та чи варто скасовувати жовтий сигнал світлофора, дискутували у програмі «Ваша Свобода» Володимир Мартиненко, радник керівника МВС, голова громадської ради МВС, та Вадим Володарський, адвокат, фахівець у справах із ДТП.

Нагадаємо, у Кривому Розі близько 6 години ранку у вівторок, 17 квітня, на перехресті вулиць Металургів та Героїв АТО сталося зіткнення маршрутки, автомобіля «Мазда» і автобуса, який перевозив співробітників «Арселор Міттал».

За попередніми даними, всі учасники ДТП рухалися на жовтий мигаючий сигнал світлофора.

За фактом ДТП поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали водія автомобіля «Мазда», який, за попередніми даними, не пропустив маршрутку, внаслідок чого сталася ДТП. Чоловіку вже повідомили про підозру. Він знаходиться у лікарні під конвоєм.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: